Bengal Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Moja pierwsza 72 Mam nadzieje, że sprawi mi wiele przyjemności. 4 ramki Zaczynamy zabawę. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 No skoro to Revell, to z tą przyjemnością, to różnie może być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Dałem mu szansę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 No to lecisz z koksem! Podglądam bo mam takowy, tyle że skończy jako troszkę inny czołg ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 .. tyle że skończy jako troszkę inny czołg ;] tzn ? zobaczymy czy się odnajdę w takich mikrusach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 12 Marca 2017 To przygladam się z uwagą; czołg ładny choć, jak mówisz, przejdzie transformację - na co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Ciekawy temat. Planujesz blaszki do niego? Zdaje się że czeski Hauler coś wydał do M60. Będę śledził Twoją relację z uwagą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 To przygladam się z uwagą; czołg ładny choć, jak mówisz, przejdzie transformację - na co? Ja nie planuje żadnej transformacji kolega jonathan coś planuje ale nie podzielił się Ciekawy temat. Planujesz blaszki do niego? Zdaje się że czeski Hauler coś wydał do M60. Będę śledził Twoją relację z uwagą.Pozdrawiam Zakładałem, że nie tzn czysty z pudła w ramach odpoczynku od Merkavy jak się myje, ale skoro kusisz pokażesz linka albo pn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 .. tyle że skończy jako troszkę inny czołg ;] tzn ? zobaczymy czy się odnajdę w takich mikrusach Pejsy mu dorobię ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Bengal oto link do blaszek Hauler http://tracks-n-troops.eu/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=14_4&products_id=13828&zenid=ru9gqkqrnd16okkimbusrvmbl5 OKB Grigorov http://tracks-n-troops.eu/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=14_4&products_id=13326&zenid=ru9gqkqrnd16okkimbusrvmbl5 Hauler tańszy i chyba dostępny w polskich sklepach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Dziękuje pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 12 Marca 2017 Bengal oto link do blaszek Hauler http://tracks-n-troops.eu/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=14_4&products_id=13828&zenid=ru9gqkqrnd16okkimbusrvmbl5 Tych blaszek za 50zł w ogóle na czołgu nie widać... Biedniutko to wygląda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Odpuszczam te blaszki. Jak na razie wkręciłem się i powoli sobie dłubię ale wielkość części jeszcze mnie przeraża ogólnie tak czy tak mój cel to ćwiczenie malowania i etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 Jak zrobisz układ jezdny i gąsienice to potem już z górki. Dla mnie w tej skali to ten etap jest najtrudniejszy. Będziesz malował koła przed przyklejeniem gąsek czy wszystko później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Marca 2017 Autor Share Napisano 13 Marca 2017 Nie wiem wyjdzie w praniu ale raczej zakładam osobno, po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Marca 2017 Autor Share Napisano 14 Marca 2017 Powolutku fajna zabawa z tą 72 i z Merkavą jaki kolor bazowy najlepiej położyć pod trójkolorowe kamo ? B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 jaki kolor bazowy najlepiej położyć pod trójkolorowe kamo ? B Obojętne, trójkolorowy kamuflaż jest tak niewdzięczny że nawet preshading jest ledwo widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Marca 2017 Autor Share Napisano 14 Marca 2017 jaki kolor bazowy najlepiej położyć pod trójkolorowe kamo ? B Obojętne, trójkolorowy kamuflaż jest tak niewdzięczny że nawet preshading jest ledwo widoczny Nie będę robił preshadingu. Dlatego chciałbym wiedzieć jaki jest "jakiś optymalny" czy w ogóle jest optymalny kolor na kolor bazowy? Tak naprawdę nie wiem, które malowanie wybiorę Chce potraktować tego malucha jako trening przed Merkavą. Nauka Nauka i etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Od najjaśniejszego do najciemniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Marca 2017 Autor Share Napisano 15 Marca 2017 teraz podkład, poprawki i malujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Idziesz jak burza. Jaki podkład użyjesz? Ten trzy kolorowy kamuflaż to NATO? Czy coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Marca 2017 Autor Share Napisano 15 Marca 2017 Na razie jeszcze próbuję dorobić liny inne niż zestawowe i może siatkę pod koszyk. Podkład surfacer 1500 + jakiś kolor, nie mam bladego pojęcia jaki jest odpowiedni pod to kamo trójkolorowe. Tzn skłaniam się do wykonania malowania US Army, B Company, 1st Armordivision, 1st Battalion/1st CAVReg 1991, West Germany, które składa się z wg revella : bronze green matt 65 tar black matt 6 leathr brown matt 84 i myślę nad zakupem : http://www.mojehobby.pl/products/NATO-COLORS-SET.html lub http://www.mojehobby.pl/products/NATO-Colors-Set-5017771.html B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Polecam zestaw od Gunze lub Tamiya NATO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Marca 2017 Autor Share Napisano 16 Marca 2017 Położyłem pierwszą warstwę podkładu : Dorobiłem liny bo zestawowe bardzo be oraz siatki pod koszyk. Teraz czas by poprawiać babole, które wyszły po położeniu podkładu. Tomku kupiłem jednak tamki XF67/68 - dzięki. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi