Marak Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Pewnego pięknego poranka, mając 5 dni luzów, postanowiłem sobie skleić coś na szybko "prosto z pudła". Wybór padł na starego busa VW serii T3. Plan został wykonany, sklejanie trwało dokładnie 5 dni i 11 miesięcy. To małe opóźnienie wynikło, chyba z tego, że zgubiłem instrukcję i części zaczęły mi nie pasować. O takich drobiazgach, jak np. to że zgubiłem lusterka, a model prawie gotowy spadł mi z biurka - nie wspomnę. Ponieważ nie zakładałem warszatatu to na najpier mały skrót budowy. Początek normalnie, koła, silnik, itp. Zdziwienie przyszło dosyć szybko. Tak, według producenta, wygląda podsufitka, w busie, gdzie będzie ona doskonale widoczna. Dla Revella to wszystko jedno, strażak, czy Camper - dach ten sam. Zmuszony więc byłem ten dach trochę przerobić: Wnętrze w zestawie jest praktycznie całkiem gołe. Brak klamek, pasów, lusterek, itp. Musiałem więc pobawić się w dorabianie. Wlot powietrza, producent przewidział w formie kalkomanii... ...którą szybko wyrzuciłem i dorobiłem własny z pasków polistyrenu. Po dorobieniu góry model został ukończony. Trochę różni się od zestawu (ten brak instrukcji). Model został niestety, oszpecony przez kalki własnej produkcji. Wyszły grube, kruche, sztywne i ogólnie do niczego. Żaden płyn nie dał rady stopić ich krawędzi. Poza tym upadek z biurka pozostawił widoczne ślady, zwłaszcza w tyle modelu. I na koniec dla porównania, zdjecia oryginału na którym się wzorowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 sklejanie trwało dokładnie 5 dni i 11 miesięcy. Nie znam takiej miary czasu, ale wierzę na słowo a model podoba mi się mimo braku instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Super model Andrzej, pokaż go proszę w Koszęcinie. Nie wiedziałem, że coś takiego popełniłeś Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Autko całkiem,całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Aktualnie ktoś widział t3 gdzieś do kupienia z nowszej serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Świetnie zrobiony i zdetalowany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Jak dla mnie jest super. Wnętrze też robi niezłe wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eliesu Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Lepszy niż oryginał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strashaq Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Przyczepie się do jednej rzeczy. Zrobione pięknie, ale taki samochód w praktyce nigdy nie będzie istnial. Niby ma jakieś skromne wyposażenie a w środku przedział dla ludzi czyli typowy SKw tzw kwatwrmisrrzowski bądź typowy busik. Wykonanie jak dla mnie bomba Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strashaq Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Edit: właśnie zobaczyłem zdjęcie oryginału i nie wierzę;) dasz radę wyciągnąć oznaczenie samochodu bądź chociaż w jakiej osp służy. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Przyczepie się do jednej rzeczy. Zrobione pięknie, ale taki samochód w praktyce nigdy nie będzie istnial. Niby ma jakieś skromne wyposażenie a w środku przedział dla ludzi czyli typowy SKw tzw kwatwrmisrrzowski bądź typowy busik. Wykonanie jak dla mnie bomba Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Czegoś nie rozumiem Jak to "nie będzie istniał", jak Andrzej wzorował się na konkretnym (istniejącym) busie ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strashaq Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Popełniłem edita i pezyznalem racje, że nie dopatrzylem, ale potworek pierwsza klasa. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Oryginał to był OSP Mieszkowice. Już go chyba dawno nie ma, bo zdjęcia sprzed kilku lat pochodziły z ogłoszenia o sprzedaży. W tej chili w tej jednostce jest nowszy VW T-4 i duże wozy bojowe. Miałem mu z tyłu wstawić motopompę, ale jak już pisałem, model spadł mi z biurka i w tym momencie straciłem do niego zapał. PS. Na najbliższym zlocie czerwonych wozów ma pojawić się VW T-1, więc będzie okazja zrobić model zgodny z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strashaq Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Bardzo bym prosił o zdjęcia jak będziesz to widzial. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Bardzo bym prosił o zdjęcia jak będziesz to widzial. Nie ma sprawy. Zlot odbędzie się 30.06-2.07.2017 w Główczycach k. Dobrodzienia (północ woj. opolskiego). Kto ma blisko to warto się wybrać. Fajna impreza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Super model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi