Panzer Machine Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Model Heinkel He162 A-2 Salamander firmy Tamiya (zestaw 61097) jest idealny. Wszystkie elementy bardzo dobrze do siebie pasują. Praktycznie nie używałem szpachli. Dodatkowym atutem jest kilka schematów malowań w zestawie oraz figurka pilota, której nie użyłem. Jest to jeden z pierwszych modeli lataczy w których pokusiłem się o zrobienie washa. Głównie przez bardzo ładne linie podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Ciężkie do oceny te Twoje modele. Sklejony starannie, lakiery nałożone też w dbały sposób, ale wykończenie całego modelu na błysk przypomina die cast - czy to efekt zamierzony to inna sprawa. Jeśli chciałbyś modele wizualnie robić bardziej podobne do rzeczywistości to z tego etapu, co na zdjęciach w galerii jeszcze długa droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Marca 2017 Autor Share Napisano 16 Marca 2017 die cast? co to znaczy? Skąd założenie, że modele mają być realistyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Gotowy model, odlewany i lakierowany maszynowo, jak w seriach gazetek kolekcjonerskich itp. Dla przykładu. Nie zakładam że modeli cokolwiek musi, Twoje pieniądze, Twoja robota, nic mi do tego. Oceniam wedle mojego gustu i odnoszę Twoją pracę do własnego widzi-misia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Marca 2017 Autor Share Napisano 16 Marca 2017 Dzięki za wyjaśnienie terminu die cast Mikele, spoko. Dla mnie bardziej istotne w ostatnim czasie jest zabawa z modelami i nie realizm a atrakcyjność ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 No modelik naprawdę mega czysto schludnie sklejony. Brakuje tak jak koledzy wspomnieli lakieru matowego i jakiś śladów eksploatacyjnych bo tak to trochę zabawkowo wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 ... no i brakuje jeszcze rozbebeszonego silnika na stojaczku - który Tamka daje w zestawie ;-) ale to tak żartobliwie czepiam się. Model starannie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi