jpl Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Witam wszystkich, coś dawno nie skleiłem tu żadnego samolotu... No to zapowiada się kolejny. Tym razem MiG 15 w polskich barwach. No i w skali 1/72, jak zazwyczaj. Zapraszam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz75 Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Uf. Polskie malowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted March 24, 2017 Author Share Posted March 24, 2017 OK. Sprawa ma się następująco: nawalił mi sprzęt i nie mogłem przygotować normalnej relacji. Zrobiłem więc galerię gotowego kokpitu, a to, co miało być w tym tygodniu, będzie, mam nadzieję, dołączone do następnego odcinka. Tak czy owak: zapraszam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jureczek Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 Fajne te zestawy Eduarda Kokpicik tez Powodzenia z modelem i technicznymi mankamentami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted March 31, 2017 Author Share Posted March 31, 2017 To prawda, jest niesamowity. Tymczasem sytuację udało się opanować i następny odcinek powstał już bez przeszkód. Oto i on: Zapraszam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Uwaga, mam pytanie: czy wiecie może, jak wyglądała kwestia napisów eksploatacyjnych na służących w Polsce MiGach-15? Na egzemplarzach muzealnych ich nie widać, no ale to egzemplarze muzealne. Na zdjęciach z epoki też trudno się czegoś dopatrzeć, ale tu z kolei powodem może być słaba jakość. Konkretnie, chodzi mi o to, że mój model ma przedstawiać samolot z 1951 roku, zaraz po dostawie, no i tu pojawia się kwestia tego, kiedy naniesiono polskie napisy eksploatacyjne Przyleciały już z nimi, czy pojawiały się sukcesywnie w toku eksploatacji A może nie wszystkie samoloty je miały Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted April 7, 2017 Author Share Posted April 7, 2017 Na dziś przygotowałem kolejną część relacji. Zapraszam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted April 13, 2017 Author Share Posted April 13, 2017 OK, no to pora na nieco wcześniejszy niż zwykle odcinek, a w nim finał relacji. Zapraszam. No i raz jeszcze: wesołych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 ładnie Ci wyszedł ten MiGacz i duży plus za większą staranność! jedno co to linkę anteny lepiej zostawiać na koniec fajnie że bierzesz Spita na warsztat, będę podglądał pozdrawiam! ww Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted April 18, 2017 Author Share Posted April 18, 2017 Dzięki. Postaram się, żeby wyszło jak najlepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts