cooper69 Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Tak samo jak Spotter byłem Litzmanstadt na Voldemort Live Camp i zabrałem modelik w 1/48 celem podszkolenia skili. Zrobiłem ile zrobiłem ale dostałem tez cenne uwagi. Na dziś moje wypociny wyglądają tak po 2 rozjaśnieniach XF-59 Desert Yellow farpką XF-57 Buff. Mam zamiar jeszcze tak troszkę porozjaśniać (pewnie ok. 3 rozjaśnień) kończąc jak Spotter na brudniejszym białym. Zdjątka wprost z kabiny robione fonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Ładna ta Tamiya, nie powiedziałbym że to skala 48. Na razie wygląda ciekawie, ale rozjaśniaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Świetnie wygląda super farba położona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Ładnie porozjaśniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Marca 2017 Autor Share Napisano 29 Marca 2017 Tak to dziś wygląda. Ostatnie rozjaśnienie było już z mocną przewagą białej nad buff Jeżeli jeszcze rozjaśniać to poproszę o pokazanie gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Wyglada jak ze snu, pytanie jak mocno ci to ściemnieje po nałożeniu już samego bezbarwnego i dalej wszystkich olejnych śmieci washowych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Świetnie wyszło. Najlepiej by było mieć taki efekt po lakierze, bo ten może trochę przyciemnić. Muszę sobie te fotki dobrze utrwalić w pamięci. Przy każdym następnym malowaniu rozjaśniałeś poprzedni odcień czy mieszałeś od nowa? Umiesz w przybliżeniu określić proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 Rafał, już Ci u Voldemorta napisałem - moim zdaniem za ciemne, za mało rozjaśnienia. Wszystko później ściemnieje i się zmyje...moim zdaniem. Rano się wszystko rozjaśniło, a właściwie przyciemniło Jak ma być po zabiegach taki jak teraz to jeszcze o 2 tony muszę go zróżnicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 Ale że co, przemalowałeś znowu do bazy? Czy do podkładu brązowego? A po co? Jeszcze rozjaśnię i myślę, że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 Bo napisałeś, że się przyciemniło. Stąd mój wniosek. Ale moim zdaniem zbyt dokładnie pomalowałeś bazę. Ja bym to bardziej niedbale zrobił aby podkład przebijał gdzieniegdzie. Zgadzam się co do bazy. Częściowo zwalam to na te rachityczne światło w Łodzi, które z lampki miałem. Model i tak megatestowy, przemalowywać go nie będę To jest wprawka przed Shermanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 A masz dla porównania fotki po lakierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi