cooper69 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Tak samo jak Spotter byłem Litzmanstadt na Voldemort Live Camp i zabrałem modelik w 1/48 celem podszkolenia skili. Zrobiłem ile zrobiłem ale dostałem tez cenne uwagi. Na dziś moje wypociny wyglądają tak po 2 rozjaśnieniach XF-59 Desert Yellow farpką XF-57 Buff. Mam zamiar jeszcze tak troszkę porozjaśniać (pewnie ok. 3 rozjaśnień) kończąc jak Spotter na brudniejszym białym. Zdjątka wprost z kabiny robione fonem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Ładna ta Tamiya, nie powiedziałbym że to skala 48. Na razie wygląda ciekawie, ale rozjaśniaj dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Świetnie wygląda super farba położona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Ładnie porozjaśniany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted March 29, 2017 Author Share Posted March 29, 2017 Tak to dziś wygląda. Ostatnie rozjaśnienie było już z mocną przewagą białej nad buff Jeżeli jeszcze rozjaśniać to poproszę o pokazanie gdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TReS Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Wyglada jak ze snu, pytanie jak mocno ci to ściemnieje po nałożeniu już samego bezbarwnego i dalej wszystkich olejnych śmieci washowych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Świetnie wyszło. Najlepiej by było mieć taki efekt po lakierze, bo ten może trochę przyciemnić. Muszę sobie te fotki dobrze utrwalić w pamięci. Przy każdym następnym malowaniu rozjaśniałeś poprzedni odcień czy mieszałeś od nowa? Umiesz w przybliżeniu określić proporcje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 Rafał, już Ci u Voldemorta napisałem - moim zdaniem za ciemne, za mało rozjaśnienia. Wszystko później ściemnieje i się zmyje...moim zdaniem. Rano się wszystko rozjaśniło, a właściwie przyciemniło Jak ma być po zabiegach taki jak teraz to jeszcze o 2 tony muszę go zróżnicować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 Ale że co, przemalowałeś znowu do bazy? Czy do podkładu brązowego? A po co? Jeszcze rozjaśnię i myślę, że będzie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 Bo napisałeś, że się przyciemniło. Stąd mój wniosek. Ale moim zdaniem zbyt dokładnie pomalowałeś bazę. Ja bym to bardziej niedbale zrobił aby podkład przebijał gdzieniegdzie. Zgadzam się co do bazy. Częściowo zwalam to na te rachityczne światło w Łodzi, które z lampki miałem. Model i tak megatestowy, przemalowywać go nie będę To jest wprawka przed Shermanem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 A masz dla porównania fotki po lakierze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts