RA-V Napisano 29 Marca 2017 Napisano 29 Marca 2017 Cześć wszystkim. Mam prośbę o pomoc w wyborze modelu. Modelami plastikowymi zajmuję się od kilku lat. Sklejanie traktuję jak zabawę. Buduję modele prosto z pudełka bez dodatkowych żywic i blaszek (przynajmniej na razie). Ostatnio zainteresował mnie model samolotu A-6 INTRUDER. A, że jak pisał Fredro "Osiołkowi w żłoby dano, w jednym owies w drugim siano", nie potrafię zdecydować który z tych dwóch modeli wybrać, Kinetic czy Hobby Boss? Czy możecie mi pomóc w wyborze? Ra-V Cytuj
bialy7207 Napisano 29 Marca 2017 Napisano 29 Marca 2017 Witam Zdecydowanie HB. Kinetica nie polecam z autopsji. Cytuj
Solo Napisano 29 Marca 2017 Napisano 29 Marca 2017 Tylko HB. Jest nie tylko dobrze spasowany (jak to HB), ale ma jeden z najpiękniejszych detali jakie widziałem w modelach 1:48. Sporo do niego też fajnych dodatków kupisz, choć na przykład do kabiny, poza fotelami, to chyba nawet niczego nie warto wkładać, tak pięknie jest zrobiona. A-6E i A-6E TRAM fantastycznie HB wyszły. Kupuj, nie pożałujesz. Cytuj
KRL Napisano 29 Marca 2017 Napisano 29 Marca 2017 Też polecam sklejałem - A6 od HB są fantastyczne. Cytuj
witox Napisano 30 Marca 2017 Napisano 30 Marca 2017 Zgadzam się z Kolegami - Intrudery Hobby Bossa to w tej chwili najlepsze "czterdziestkaósemki". Nawet z pudła wyjdą bardzo ładnie, w zasadzie można tylko pomyśleć nad podmianą kalek. HB to przeskalowany Trumpek 1:32, również godny polecenia. Cytuj
Qz9 Napisano 30 Marca 2017 Napisano 30 Marca 2017 Szczyt statecznika pionowego trzeba opiłować a poza tym wszystko jest na miejscu w tym HB. Normalnie jakby nie-chińczycy robili Cytuj
Qz9 Napisano 30 Marca 2017 Napisano 30 Marca 2017 Jest od hyperscale models. Tylko to samo zrobisz pilnikiem i gąbka ścierną w 10 minut. No ale jak ktoś woli kupować gotowce to jego wola... Cytuj
Solo Napisano 30 Marca 2017 Napisano 30 Marca 2017 Hypersonic Models. https://www.hypersonicmodels.co.uk/product/a-6-intruder-fin-tip Warto od nich wziąć do tego modelu wloty powietrza/dysze silników. Cytuj
RA-V Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Napisano 1 Kwietnia 2017 Panowie, dziękuję za podpowiedź. Decyzja zapadła ;-) Cytuj
Jerry Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Tylko HB Kupiłem wersje A-6E I malowanie jedyne słuszne bedzie http://www.aoadecals.com/SS001/home.htm Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi