RA-V Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Cześć wszystkim. Mam prośbę o pomoc w wyborze modelu. Modelami plastikowymi zajmuję się od kilku lat. Sklejanie traktuję jak zabawę. Buduję modele prosto z pudełka bez dodatkowych żywic i blaszek (przynajmniej na razie). Ostatnio zainteresował mnie model samolotu A-6 INTRUDER. A, że jak pisał Fredro "Osiołkowi w żłoby dano, w jednym owies w drugim siano", nie potrafię zdecydować który z tych dwóch modeli wybrać, Kinetic czy Hobby Boss? Czy możecie mi pomóc w wyborze? Ra-V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy7207 Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Witam Zdecydowanie HB. Kinetica nie polecam z autopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Tylko HB. Jest nie tylko dobrze spasowany (jak to HB), ale ma jeden z najpiękniejszych detali jakie widziałem w modelach 1:48. Sporo do niego też fajnych dodatków kupisz, choć na przykład do kabiny, poza fotelami, to chyba nawet niczego nie warto wkładać, tak pięknie jest zrobiona. A-6E i A-6E TRAM fantastycznie HB wyszły. Kupuj, nie pożałujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Też polecam sklejałem - A6 od HB są fantastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Zgadzam się z Kolegami - Intrudery Hobby Bossa to w tej chwili najlepsze "czterdziestkaósemki". Nawet z pudła wyjdą bardzo ładnie, w zasadzie można tylko pomyśleć nad podmianą kalek. HB to przeskalowany Trumpek 1:32, również godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Szczyt statecznika pionowego trzeba opiłować a poza tym wszystko jest na miejscu w tym HB. Normalnie jakby nie-chińczycy robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Jest na to dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Jest od hyperscale models. Tylko to samo zrobisz pilnikiem i gąbka ścierną w 10 minut. No ale jak ktoś woli kupować gotowce to jego wola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Hypersonic Models. https://www.hypersonicmodels.co.uk/product/a-6-intruder-fin-tip Warto od nich wziąć do tego modelu wloty powietrza/dysze silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA-V Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2017 Panowie, dziękuję za podpowiedź. Decyzja zapadła ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Tylko HB Kupiłem wersje A-6E I malowanie jedyne słuszne bedzie http://www.aoadecals.com/SS001/home.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi