beryl Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Witajcie Panowie, Tworze temat w którym będę wrzucał moje modele. Do tworzenia modeli wykorzystuje drukarkę 3D i programy 3d. pierwszy projekt to będzie Honker 1:35 jak na razie próbne wydruki pokazały co musze poprawić modelu Nad zjdęciami popracuję jeszcze. Model oparty o TBIU i zdjęcia z odbudowy takiego honkera. Będzie to wersja hardtop. Na razie surowy wydruk psikniety podkładem w celu zobaczenia co i gdzie wygładzać. Niestety nadwozie muszę wydrukować ponownie ze względu na dziury pod siedziskami przedziału ładunkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Temat interesujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Jaka drukareczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Druk 3D? Ale bajer... Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beryl Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Jaka drukareczka ? Formlabs Form 1+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Jaka drukareczka ? Formlabs Form 1+ wyższa półka oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Czołem Oglądam, ale podziel nadwozie na elementy, lab słabo sobie radzi czasem z bryłą, orientacja elementu względem stołu ma czasem kluczowe znaczenie. Często jak jest na płask to słabiej wychodzi niż jak jest pod katem, jak co to pisz pw podam namiary na znajomego co zjadł zęby na formlabie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beryl Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2017 To się drukuje po skosie:) Modeluje nadwozie tak jak było robione w fabryce Spokojnie da radę. Zrobiłem za cienkie "blachy" i dlatego porwało mi bryłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Super, ciekawy temat również będę obserwował oraz dopingował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Będę podglądać, może być ciekawie, choć Cie czeka dużo pracy. Do projektowania używasz 3ds czy sketch up ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beryl Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Fusion360 i bldender z programów 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beryl Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Poprawiłem model i wydrukowałem kolejny raz. Model przed szlifowaniem i oczyszczeniem po zerwaniu z podpór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 19 Kwietnia 2017 no nie wiem, w sumie z wyprowadzeniem tego chyba tyle samo roboty co na piechote... co by żywica była twardsza do szlifowania wsadź ją do UV (taką do paznokci np ) im dłużej tym twardsza się zrobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beryl Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Nie przesadzajmy z tym wyprowadzaniem. Tylko niektóre płaszczyzny są brzydkie model nie pokryty podkładem to i wygląda jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 19 Kwietnia 2017 sam mam kilka elementów z formlaba no i powiem tak szału nie ma, jak dasz podkład to wyjdzie po pierwszym szlifie co i jak... czekam na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi