Aro82 Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Witam.Wrzucam temat jeszcze raz gdyż poprzedni był źle założony (linki,brak fotek itp).Oto mój pierwszy model. Model firmy ICM. Blaszki i lufa DEF MODEL (kilka tylko wykorzystanych),gąski MasterClub i kalki ARMO.Inwencja własna-antena,Luf KMu i urwany błotnik.Nie starałem się odwzorować żadnego konkretnego pojazdu.Po prostu Teciak w polskim malowaniu. Zdjęcia nie najwyższej jakości - nie mam dobrego aparatu Co mi tu nie wyszło? Co do poprawki? A co jest ok? Czy coś z tego będzie? Czekam na rady i uwagi doświadczonych Kolegów i Koleżanek (jeśli coś jest nie tak pisać śmiało!) ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Jak na pierwszy model to jest dobrze. W przyszłości do zdjęć zorganizuj sobie jednolite tło, np. arkusz papieru A2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Jak na pierwszy model, to dla mnie super wykonanie . Niezbyt podchodzą mi tylko zbyt brązowe ogniwa zapasowe gąsienic, podobnie lina. Zastanawia mnie brak tylnych zawiasów płyty nad żaluzjami - coś z nimi się stało?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro82 Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Dzięki. Akurat kolor zapasowych i liny chciałem taki-wiadomo co kto lubi.Odnośnie zawiasów-o które miejsca chodzi dokładnie? ps Czy jest teraz sens dorabiać?Czy da radę to jakoś ładnie pomalować żeby się zbynio nie wyróżniało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Chodzi o uchwyty w tym miejscu. Czy dorabiać, ja bym się nie upierał, ciekawi mnie tylko, czy fabrycznie coś tam było. Przy następnym modelu śmiało zakładaj warsztat, wielu doświadczonych Kolegów na pewno doradzi, a potencjał widać jest dobry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro82 Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Uchwyty fabrycznie były.Lecz nie chciały współpracować z blaszką(pokrywą silnika) więc zacząłem je piłować i wtedy stała się tragedia-uszkodziłem jeden z nich.Postanowiłem wtedy je usunąć i dorobić w późniejszym etapie.Niestety jest to mój pierwszy model i najzwyczajniej o nich zapomniałem A tak przy okazji spytam czy to są zawiasy od pokrywy silnika? Bo wydawało mi się że one są z przodu pokrywy? I swoją drogą wydaje mi się że widziałem t-34 bez zawiasów w tym miejscu. A co do warsztatu-był by on zbyt chaotyczny-dopiero się uczę wszystkiego i zmieniałem plan wiele razy-tu coś nie wyszło,tu inny pomysł.Teraz składam Kubusia od Mirage i idzie jak by lepiej więc założę warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Oki, teraz rozumiem co się z nimi stało . A tak przy okazji spytam czy to są zawiasy od pokrywy silnika? Bo wydawało mi się że one są z przodu pokrywy? I swoją drogą wydaje mi się że widziałem t-34 bez zawiasów w tym miejscu. To są zawiasy od pokrywy, pod którą znajdują się żaluzje a pod nimi jest rozrusznik, wentylator, sprzęgłą, część skrzyni biegów, czyli transmisja. Sam silnik jest zaraz za wieżą. W modelach wcześniejszych T-34, chyba tak do 1942 nie było zawiasów tylko wąskie paski spinające. Często też na zdjęciach widać, że te zawiasy są uszkodzone lub zupełnie ich brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Całkiem fajny! Czekam na kolejne prace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Poza tym co koledzy napisali to zwróciłbym jeszcze uwagę na gąsienice, są bardzo fajnie zrobione, ale oprócz wytartych zębów od wewnątrz powinny być też wyjeżdżone ślady od kół jezdnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi