empit Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 W ramach odskoczni od pojazdów pancernych popełniłem sobie model Bf 109E-4 w malowaniu Adolfa GALLANDA. Model to Eduard 84166 weekend edition. Sklejało się z przyjemnością. Malowanie to HATAKA HTK-AS02. Malowanie tymi farbami to bajka! Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Ale balans bieli to Ci w aparacie oszalał chyba ;) Model ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Ładny, ale ( ) w kratce chwytu powietrza do sprężarki przydał by się mocno kontrastowy wash, bo teraz wygląda jak płaska płyta. Kontrast w plamkach kamuflażu na burtach względem niebieskiego też trochę słaby, a szkoda bo to w zasadzie robi model tego samolotu. Kopciuch za wydechami dość nieśmiały, na wielu zdjęciach Messery były wręcz czarne aż za krawędź spływu, ale może akurat to początek eksploatacji był. Balans bieli, poprawa jasności i kontrastu zdjęć i rzeczywiście było by dużo czytelniej: Mimo tego mojego mędrkowania model przyjemny grzeczny (wedle mojego widzi-mi-się), ale staranny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2017 Dzięki za opinie. Rzeczywiście , nie ogarniam balansu bieli. :( Zdjęcia wrzucam do Picasy i praktycznie tylko przycinam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Klapy sprawiają wrażenie jakby były nierówno wklejone (lewa opuszczona bardziej). Może da się to jeszcze poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi