jonathan Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Naszło mnie na zrobienie czołgu z fotki. Wybór padł na KW-2 rozwalony na Ukrainie z dział przeciwlotniczych w okolicach Dubna. Ponieważ miałem nie ta wersję KW od trumpetera, jaka być powinna, dokupiłem model PST. Jakość plastiku to przepaść. Na pierwszy ogień poszła wieża. Lufa od RB, uchwyty z drutu... Jednak wizjery też jakoś mi nie pasowały Dalej przyszła pora grille Dalej poszły inne elementy: Jako że za dużo dodatków nie ma dostępnych postanowiłem część wykonać sam, a częściowo wesprzeć się wyrobami armory Jako że w trakcie trafienia otworzyła się skrzyneczka, a plastikowa niestety otworzyć się nie da... też trzeba było ją dorobić. Troszkę jeszcze zostało do zrobienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Ja się pytam, kto kierowcą wozu był? Gdzie Ty teraz taki błotnik znajdziesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Andrzeju, nie denerwuj się... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Panowie szukam fotek osi napędowej. Jedno z tylnych kół zostało zerwane i powinna wystawać oś. Nigdzie jednak nie znalazłem fotografii jak to wyglądało pod samym kołem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Panowie szukam fotek osi napędowej To linia montażowa w Zakładach Kirowskich (1942) - wiem że KW-1 ale podwiezie to samo Może się przyda - bo trochę widać tam na drugim planie, choć niewyraźnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Sliczne! Teraz pozostaje kwestia czy oś była nadcinana czy montaż na śruby, jednak to już mniej ważne ;] Dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Adasiu ruszył był się do muzeum na_Sadybę to bys obfocił sobie kadłub KV-1 S.....bardzo podobny oprocz góry ,ktorej ns Sadybie i tak nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Może w sobotę się bujnę tam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Obyś skończył ten model bo będzie klejny rozgrzebaniec (przyganiał kocioł garnkowi wiem), czekam aż skończysz tego zwieroboja. Jak byś przyspieszył z tematem to na dzień zwycięztwa jak znalazł by był Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted May 2, 2017 Author Share Posted May 2, 2017 Spoko spoko. KW-2 ma już nawet kolor, podstawka się robi, Czekam na kalki. A co do ISU-152 jakoś brak weny jak na razie. Za to tygrysek się rozgrzebał i zbliża się ku końcowi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 jonathan - w końcu znalazłem trochę czasu żeby przekopać swoje archiwum i znalazłem kilka fotek które mogą ci się przydać Tam na tym rysunku (nr 3) jest przekrój przez koło napędowe i widać jakie było mocowanie do kadłuba - jakby co to mogę ci podesłać scan lepszej jakości Jeśli model już zaawansowany i sprawa już nieaktualna to sorry za spam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted May 2, 2017 Author Share Posted May 2, 2017 Improwizowałem. Wystaje kawałek osi i już ;] Model nawet ma już kolor bazowy/ W sumie mogę go brudzić bo napisy i tak pojawiły się już po tym jak oberwał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts