jonathan Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Naszło mnie na zrobienie czołgu z fotki. Wybór padł na KW-2 rozwalony na Ukrainie z dział przeciwlotniczych w okolicach Dubna. Ponieważ miałem nie ta wersję KW od trumpetera, jaka być powinna, dokupiłem model PST. Jakość plastiku to przepaść. Na pierwszy ogień poszła wieża. Lufa od RB, uchwyty z drutu... Jednak wizjery też jakoś mi nie pasowały Dalej przyszła pora grille Dalej poszły inne elementy: Jako że za dużo dodatków nie ma dostępnych postanowiłem część wykonać sam, a częściowo wesprzeć się wyrobami armory Jako że w trakcie trafienia otworzyła się skrzyneczka, a plastikowa niestety otworzyć się nie da... też trzeba było ją dorobić. Troszkę jeszcze zostało do zrobienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Ja się pytam, kto kierowcą wozu był? Gdzie Ty teraz taki błotnik znajdziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Andrzeju, nie denerwuj się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Panowie szukam fotek osi napędowej. Jedno z tylnych kół zostało zerwane i powinna wystawać oś. Nigdzie jednak nie znalazłem fotografii jak to wyglądało pod samym kołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Panowie szukam fotek osi napędowej To linia montażowa w Zakładach Kirowskich (1942) - wiem że KW-1 ale podwiezie to samo Może się przyda - bo trochę widać tam na drugim planie, choć niewyraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Sliczne! Teraz pozostaje kwestia czy oś była nadcinana czy montaż na śruby, jednak to już mniej ważne ;] Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Adasiu ruszył był się do muzeum na_Sadybę to bys obfocił sobie kadłub KV-1 S.....bardzo podobny oprocz góry ,ktorej ns Sadybie i tak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Może w sobotę się bujnę tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Obyś skończył ten model bo będzie klejny rozgrzebaniec (przyganiał kocioł garnkowi wiem), czekam aż skończysz tego zwieroboja. Jak byś przyspieszył z tematem to na dzień zwycięztwa jak znalazł by był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Spoko spoko. KW-2 ma już nawet kolor, podstawka się robi, Czekam na kalki. A co do ISU-152 jakoś brak weny jak na razie. Za to tygrysek się rozgrzebał i zbliża się ku końcowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 jonathan - w końcu znalazłem trochę czasu żeby przekopać swoje archiwum i znalazłem kilka fotek które mogą ci się przydać Tam na tym rysunku (nr 3) jest przekrój przez koło napędowe i widać jakie było mocowanie do kadłuba - jakby co to mogę ci podesłać scan lepszej jakości Jeśli model już zaawansowany i sprawa już nieaktualna to sorry za spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Improwizowałem. Wystaje kawałek osi i już ;] Model nawet ma już kolor bazowy/ W sumie mogę go brudzić bo napisy i tak pojawiły się już po tym jak oberwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi