Przemek R Napisano 30 Maja 2017 Napisano 30 Maja 2017 Witam, zakończyłem model cv9040c wiec czas zacząć coś nowego Padło na model Zvezdy i jak przy T-90 wygląda super ma dużo elementów wiec zabawa będzie przednia Jak zawsze liczę na pomoc kegów w zmaganiach z tym modelem Pozdrawiam Przemek Cytuj
Gość Napisano 30 Maja 2017 Napisano 30 Maja 2017 I podobnie jak T-90 Zvezdy, jest troszkę skopany . Cytuj
Przemek R Napisano 30 Maja 2017 Autor Napisano 30 Maja 2017 I podobnie jak T-90 Zvezdy, jest troszkę skopany . Ty Grzesiu potrafisz pocieszyć kolegę przed zaczęcie prac Ale nie poddam się tak łatwo Cytuj
Gość Napisano 30 Maja 2017 Napisano 30 Maja 2017 Chodzi mi tylko o to, że podobnie jak T-90, tak i Terminator ma skopane proporcje. Nie przejmuj się i walcz. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 30 Maja 2017 Super Moderator Napisano 30 Maja 2017 Chodzi mi tylko o to, że podobnie jak T-90, tak i Terminator ma skopane proporcje. A poza proporcjami, ma coś jeszcze nie tak, warto go zbudować? Cytuj
Gość Napisano 31 Maja 2017 Napisano 31 Maja 2017 Chodzi mi tylko o to, że podobnie jak T-90, tak i Terminator ma skopane proporcje. A poza proporcjami, ma coś jeszcze nie tak, warto go zbudować? A nie lepiej odłożyć troszkę więcej grosza i kupić model tego samego pojazdu z Meng Model? Cytuj
Przemek R Napisano 31 Maja 2017 Autor Napisano 31 Maja 2017 Chodzi mi tylko o to, że podobnie jak T-90, tak i Terminator ma skopane proporcje. A poza proporcjami, ma coś jeszcze nie tak, warto go zbudować? A nie lepiej odłożyć troszkę więcej grosza i kupić model tego samego pojazdu z Meng Model? Nie takie troszkę Meng Model cena: 279,90 zł A Zvezda kosztuje cena: 120.99zł Ja za swojego dałem 105zł w sklepie w Olsztynie Cytuj
jureczek Napisano 31 Maja 2017 Napisano 31 Maja 2017 Ja także sknerze, zawsze to parę groszy na coś nowego do zakupu Przemku, a Ty sobie poradzisz ze Zvezda .Sama frajda jak trzeba cosik poprawić CV90 bardzo fajny ,szczególnie jak go troszkę dobrudziłeś Cytuj
Panzer Machine Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Zastanawiam się nad kupnem tego modelu. czy jest jeszcze możliwe abyś wrzucił zdjęcia ramek? Jak się ma model do konkurencyjnych zestawów z Menga, Trumpka i Tiger Model? Cytuj
Przemek R Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Napisano 1 Czerwca 2017 Proszę Cię bardzo : Proszę bardzo mam nadziej ze coś widać Cytuj
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Jak się ma model do konkurencyjnych zestawów z Menga, Trumpka i Tiger Model? Meng, to Meng, prawie idealny. Dlaczego prawie? A no dlatego, że ma lekko za długie blaszki przy włazach załogi z przodu pojazdu. Te blaszki to mają być zawiasy od klap i trzeba je przycinać, żeby pasowały. Poza tym wyrzutnie pocisków po bokach wieżyczki są zrobione z dwóch połówek i cieżko je oszlifować po złożeniu. Innych problemów nie znalazłem budując Terminatora Menga. O Trumpku nic nie wiem, ale to Trumpek, więc pewnie nie najgorszy, a napewno lepszy niż Zvezda. Terminator Tiger Model, to druga wersja tego pojazdu zwana Terminator II. Czytałem opinię o nim na zagranicznym forum, no i dowiedziałem się że Tiger się nie popisał. Ponoć BMPT-T72 Terminator II Trumpetera jest lepszy. Cytuj
Przemek R Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Napisano 1 Czerwca 2017 Ruszyłem z pracami z wielkim zapałem i przed wyjściem do pracy zrobiłem tyle : Zamaskowałem sobie szkiełka wizjerów , może potem będzie lepiej je pomalować albo zostawić takie przezroczyste. Mam jeszcze pytanie co do tego "dodatku" który daje Zvezda : Mogę to zastąpić taką blaszką ? https://www.mojehobby.pl/products/Siatki-i-plyty-z-otworami-o-roznych-rozstawach-o-wymiarach-80x45-mm-743980.html Ta siatka z plastiku jest strasznie wku... już w T-90 mnie denerwowała Cytuj
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Na temat tej siatki powiem tylko tyle, jeśli masz możliwość, zamień to na blaszkę! Cytuj
Panzer Machine Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Dzięki za zdjęcia ramek! Grzegorz, czy chcesz powiedzieć że najlepszym wyborem będzie Trumpek? Cytuj
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Dzięki za zdjęcia ramek! Grzegorz, czy chcesz powiedzieć że najlepszym wyborem będzie Trumpek? Chcę powiedzieć, że jeśli chodzi o Terminatora takiego jak robi Przemek, to brał bym Menga mimo wszystko. Natomiast jeśli chodzi o tego drugiego Terminatora (BMPT-T 72) takiego jak z Tiger Model numer 4611, to ponoć wypada on gorzej niż Trumpeter numer 09515. Cytuj
TReS Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Czyli jaki z tego morał będzie? Ze Zvezda jest najgorsza bo nie ma proporcji, cos jeszcze? Złe gąski, złe gąsienice np. Bo tu jeden forumowicz trzyma dla mnie i T-90 i Terminatora właśnie ze Zvezdy. Cytuj
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Panowie, ja wyrażam tu tylko własną, subiektywną opinię o modelach Zvezdy. Terminatora Gwiazdki nie widziałem i się nie wypowiadam. Budowałem natomiast Terminatora Menga. Idealny nie jest, ale jak dla mnie to warto przyoszczędzić trochę kasy. Co do T-90 Menga i Zvezdy, no to drodzy Koledzy, tu nie ma co porównywać. Dla mnie Zvezda przy Mengu, po prostu nie istnieje i pszę to z pełną odpowiedzialnością, bo budowałem 90-ki obydwu producentów. Jak pisałem, to tylko moja, subiektywna opinia. Tyle. A gąsienice, to akurat mocniejszy punkt modelu Zvezdy. Cytuj
Przemek R Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Napisano 1 Czerwca 2017 Powiem tak nie kleiłem Menga bo moim zdaniem jest zbyt drogi i w tej cenie mam dwa inne modele. Z T-90 byłem bardzo zadowolony , kleiło mi się go super i teraz przy obecnym modelu tez nie mam zastrzeżeń. Co do proporcji nie będę się wypowiadał bo staram się kleić model czysto i ładnie je pomalować. Cytuj
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Powiem tak nie kleiłem Menga bo moim zdaniem jest zbyt drogi i w tej cenie mam dwa inne modele.Z T-90 byłem bardzo zadowolony , kleiło mi się go super i teraz przy obecnym modelu tez nie mam zastrzeżeń. Co do proporcji nie będę się wypowiadał bo staram się kleić model czysto i ładnie je pomalować. No cóż, czasem cena jest wprost proporcjonalna do jakości, dlatego Zvezda jest tania, a Meng drogi . Walcz dalej Przemku. Cytuj
danielodziem Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 TERMINATOR z MENGa wygląda tak... Montaż bez zastrzeżeń .... Cytuj
Przemek R Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Napisano 2 Czerwca 2017 Widziałem bardzo mi się podoba twój model , mam nadzieję że zrobię swój chociaż w połowie tak dobrze. Cytuj
Przemek R Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Napisano 13 Czerwca 2017 Witam, przyszła dzisiaj blaszka z siatką wiec można ruszać dalej z pracami Cytuj
Panzer Machine Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 Ja tu myślałem, że będą fotki z postępów prac a tu tylko blaszka... ej, no weź... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi