Przemek R Napisano 30 Maja 2017 Share Napisano 30 Maja 2017 Witam, zakończyłem model cv9040c wiec czas zacząć coś nowego Padło na model Zvezdy i jak przy T-90 wygląda super ma dużo elementów wiec zabawa będzie przednia Jak zawsze liczę na pomoc kegów w zmaganiach z tym modelem Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maja 2017 Share Napisano 30 Maja 2017 I podobnie jak T-90 Zvezdy, jest troszkę skopany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 30 Maja 2017 Autor Share Napisano 30 Maja 2017 I podobnie jak T-90 Zvezdy, jest troszkę skopany . Ty Grzesiu potrafisz pocieszyć kolegę przed zaczęcie prac Ale nie poddam się tak łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maja 2017 Share Napisano 30 Maja 2017 Chodzi mi tylko o to, że podobnie jak T-90, tak i Terminator ma skopane proporcje. Nie przejmuj się i walcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Maja 2017 Super Moderator Share Napisano 30 Maja 2017 Chodzi mi tylko o to, że podobnie jak T-90, tak i Terminator ma skopane proporcje. A poza proporcjami, ma coś jeszcze nie tak, warto go zbudować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Maja 2017 Share Napisano 31 Maja 2017 Chodzi mi tylko o to, że podobnie jak T-90, tak i Terminator ma skopane proporcje. A poza proporcjami, ma coś jeszcze nie tak, warto go zbudować? A nie lepiej odłożyć troszkę więcej grosza i kupić model tego samego pojazdu z Meng Model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 31 Maja 2017 Autor Share Napisano 31 Maja 2017 Chodzi mi tylko o to, że podobnie jak T-90, tak i Terminator ma skopane proporcje. A poza proporcjami, ma coś jeszcze nie tak, warto go zbudować? A nie lepiej odłożyć troszkę więcej grosza i kupić model tego samego pojazdu z Meng Model? Nie takie troszkę Meng Model cena: 279,90 zł A Zvezda kosztuje cena: 120.99zł Ja za swojego dałem 105zł w sklepie w Olsztynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 31 Maja 2017 Share Napisano 31 Maja 2017 Ja także sknerze, zawsze to parę groszy na coś nowego do zakupu Przemku, a Ty sobie poradzisz ze Zvezda .Sama frajda jak trzeba cosik poprawić CV90 bardzo fajny ,szczególnie jak go troszkę dobrudziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Zastanawiam się nad kupnem tego modelu. czy jest jeszcze możliwe abyś wrzucił zdjęcia ramek? Jak się ma model do konkurencyjnych zestawów z Menga, Trumpka i Tiger Model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2017 Proszę Cię bardzo : Proszę bardzo mam nadziej ze coś widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Jak się ma model do konkurencyjnych zestawów z Menga, Trumpka i Tiger Model? Meng, to Meng, prawie idealny. Dlaczego prawie? A no dlatego, że ma lekko za długie blaszki przy włazach załogi z przodu pojazdu. Te blaszki to mają być zawiasy od klap i trzeba je przycinać, żeby pasowały. Poza tym wyrzutnie pocisków po bokach wieżyczki są zrobione z dwóch połówek i cieżko je oszlifować po złożeniu. Innych problemów nie znalazłem budując Terminatora Menga. O Trumpku nic nie wiem, ale to Trumpek, więc pewnie nie najgorszy, a napewno lepszy niż Zvezda. Terminator Tiger Model, to druga wersja tego pojazdu zwana Terminator II. Czytałem opinię o nim na zagranicznym forum, no i dowiedziałem się że Tiger się nie popisał. Ponoć BMPT-T72 Terminator II Trumpetera jest lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2017 Ruszyłem z pracami z wielkim zapałem i przed wyjściem do pracy zrobiłem tyle : Zamaskowałem sobie szkiełka wizjerów , może potem będzie lepiej je pomalować albo zostawić takie przezroczyste. Mam jeszcze pytanie co do tego "dodatku" który daje Zvezda : Mogę to zastąpić taką blaszką ? https://www.mojehobby.pl/products/Siatki-i-plyty-z-otworami-o-roznych-rozstawach-o-wymiarach-80x45-mm-743980.html Ta siatka z plastiku jest strasznie wku... już w T-90 mnie denerwowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Na temat tej siatki powiem tylko tyle, jeśli masz możliwość, zamień to na blaszkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Dzięki za zdjęcia ramek! Grzegorz, czy chcesz powiedzieć że najlepszym wyborem będzie Trumpek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Dzięki za zdjęcia ramek! Grzegorz, czy chcesz powiedzieć że najlepszym wyborem będzie Trumpek? Chcę powiedzieć, że jeśli chodzi o Terminatora takiego jak robi Przemek, to brał bym Menga mimo wszystko. Natomiast jeśli chodzi o tego drugiego Terminatora (BMPT-T 72) takiego jak z Tiger Model numer 4611, to ponoć wypada on gorzej niż Trumpeter numer 09515. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Czyli jaki z tego morał będzie? Ze Zvezda jest najgorsza bo nie ma proporcji, cos jeszcze? Złe gąski, złe gąsienice np. Bo tu jeden forumowicz trzyma dla mnie i T-90 i Terminatora właśnie ze Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Panowie, ja wyrażam tu tylko własną, subiektywną opinię o modelach Zvezdy. Terminatora Gwiazdki nie widziałem i się nie wypowiadam. Budowałem natomiast Terminatora Menga. Idealny nie jest, ale jak dla mnie to warto przyoszczędzić trochę kasy. Co do T-90 Menga i Zvezdy, no to drodzy Koledzy, tu nie ma co porównywać. Dla mnie Zvezda przy Mengu, po prostu nie istnieje i pszę to z pełną odpowiedzialnością, bo budowałem 90-ki obydwu producentów. Jak pisałem, to tylko moja, subiektywna opinia. Tyle. A gąsienice, to akurat mocniejszy punkt modelu Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2017 Powiem tak nie kleiłem Menga bo moim zdaniem jest zbyt drogi i w tej cenie mam dwa inne modele. Z T-90 byłem bardzo zadowolony , kleiło mi się go super i teraz przy obecnym modelu tez nie mam zastrzeżeń. Co do proporcji nie będę się wypowiadał bo staram się kleić model czysto i ładnie je pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Powiem tak nie kleiłem Menga bo moim zdaniem jest zbyt drogi i w tej cenie mam dwa inne modele.Z T-90 byłem bardzo zadowolony , kleiło mi się go super i teraz przy obecnym modelu tez nie mam zastrzeżeń. Co do proporcji nie będę się wypowiadał bo staram się kleić model czysto i ładnie je pomalować. No cóż, czasem cena jest wprost proporcjonalna do jakości, dlatego Zvezda jest tania, a Meng drogi . Walcz dalej Przemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Dzięki za opinię Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 TERMINATOR z MENGa wygląda tak... Montaż bez zastrzeżeń .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2017 Widziałem bardzo mi się podoba twój model , mam nadzieję że zrobię swój chociaż w połowie tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2017 Witam, przyszła dzisiaj blaszka z siatką wiec można ruszać dalej z pracami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Ja tu myślałem, że będą fotki z postępów prac a tu tylko blaszka... ej, no weź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi