kolekcjonermodeli Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Witajcie Poszukuję farbek głównie do malowania wnętrza pojazdów. Dotąd używałem głownie Pactry, jednak okazała się... słaba. Co najlepiej wybrać? Mr Hobby? Czy może Tamiyę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Mr Hobby i Tamiya to farby do aerografów. Bardzo dobre farby do pędzla to Vallejo Model Color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Potwierdzam, Vallejo to chyba najlepszy wybór do pędzla. Tamiya nijak się do pędzla nie nadaje. Chyba że wiesz, że jakimś kolorem będziesz sporo malował, to możesz na próbę kupić sobie farbę Tamiya w sprayu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 (...) Tamiya nijak się do pędzla nie nadaje. (...) Tamiya to farby do aerografów. Ośmielę się stwierdzić że Tamiya bardzo dobrze nadaje się do malowania pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 Ośmielę się w takim razie zapytać jakim cudem, bo mi już skończyły się pomysły co robić ich farbami żeby się jakkolwiek nadały do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 Ośmielę się w takim razie zapytać jakim cudem, bo mi już skończyły się pomysły co robić ich farbami żeby się jakkolwiek nadały do tego Hej, maluję pędzlami, farbami Life Color i Tamkami. Pytasz co robić, ano malować... Wolę Life Color ale Tamkami też maluje mi się ok, więc nie wiem w czym problem... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Tamka i Mr Hobby + woda = pędzel spoko. Ale kup Vallejo, będzie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Ośmielę się w takim razie zapytać jakim cudem, bo mi już skończyły się pomysły co robić ich farbami żeby się jakkolwiek nadały do tego Kwestia odpowiedniego (mocnego) rozcieńczenia za pomocą X-20A, doboru miękkich pędzli i trochę treningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Skoro tak mówicie...to może przy następnej okazji się zmuszę i dam tym farbom jeszcze jedną szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Skoro tak mówicie...to może przy następnej okazji się zmuszę i dam tym farbom jeszcze jedną szansę. Zmuszać się nie musisz jeśli masz inne farby którymi Ci się dobrze maluje, choć ja przetestowałem prawie wszystko dostępne na rynku i moim zdaniem Tamka jest najlepsza pod pędzel (dla mnie) tylko wymaga trochę treningu do opanowania odpowiedniej konsystencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi