Mariucha Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Świetnie Ci też wyszedł efekt spalonej żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Obsługa naziemna wymieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Torpeda nie powinna być "odpicowana na wysoki połysk"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2018 Witam Torpeda i tak jest za czysta. Proponuje pooglądać archiwalne zdjęcia A teraz do rzeczy: Ponieważ zamierzam zabrać się za skrzydła zacząłem kminić. Zamysł był taki aby zrobić jedno skrzydło złożone a drugie nie. Jednak jak zobaczyłem to w myślach to mi nie pasuje. Jeśli zrobię złożone prawe, to zasłonie sobie widok otwartych drzwi z tyłu. Jeśli zaś lewe to z kolei zasłonie reflektor i inne duperele. Więc co mi zostaje? Ano to że z tego Zamierzam zrobić coś takiego: I tu pytanie do was. Nie bardzo wiem z czego wykonać te tuleje pod jakiś bolec żeby ten mechanizm działał i się nie rozpieprzył po jednym rozłożeniu skrzydeł. W oryginale wygląda to tak: Skoro hak się wysuwa to i skrzydła będą ruchome. Liczę na jakieś sugestie i pomoc szanownych kolegów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Dwa nawiercone kawałki hipsu wklejone w jedną część płatu, włożona o odpowiedniej grubości igła iniekcyjna, "zakorkowana" z obu stron zewnętrzną parą elementów wklejonych w drugą część płatu. O to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2018 Tak Mniej więcej. Tylko że muszą to być 2 kawałki na jednej stronie i dwa na drugiej. Najlepiej żeby to nie był chips tylko jakiś twardszy materiał zagięty w "L" żeby trzymał się tego panelu jedną stroną od środka i nie urwał. Cienka blaszka od trawionek za miękka. Miedź tak samo. Rozwiązanie pewnie jest proste i pod nosem tylko trzeba na nie wpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Może taka blaszka, ale podlutowana cyną od wewnętrznej strony? Taki "laminat" wbrew pozorom może okazać się dość sztywny i wytrzymały. Może pokusić się o zlutowanie ze sobą dwóch takich, wcześniej wygiętych, trawionkowych blaszek. Powstanie bardzo sztywny laminat. Można zrobić jeden dłuższy kawałek, do pocięcia potem na krótsze, gotowe elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2018 Tylko że z jednej strony musi być to owal i nawiercony. No nic zobaczmy. Najpierw trzeba ogarnąć skrzydła. czeka mnie sporo cięcia pod klapy i legary więc mam co robić. Aktualnie walczę z wnękami podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 Witam Zabrałem się za te nieszczęsne skrzydła, bo mnie to nie ominie a zrobić trzeba. Na pierwszy ogień idzie wybebeszanie pod wręgi i klapy. kilka bambetli w komorach podwozia (chyba będę musiał wnęki podwozia pomalować lub zabielić na biało. Cieżko potem będzie się tam dostać po sklejeniu) Tu wstępna próba mocowania pod mechanizm składania skrzydła. Pierwsze egzemplarze z plastiku. Jak nie wypali zrobię blaszane. 95 procent tego idzie w skrzydła $%#%*#%*#* ...... No comments. Zejdzie mi chyba do wiosny I ciekawostka. Patrzcie jak Hb wybija Pinmarki. Trzeba łatać :P Życzcie mi powodzenia haha Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 To co, jakbyśmy się nie widzieli do świąt, to smacznego jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 A w ucho chcesz? Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2018 Panowie mam 2 pytania. 1. Jakie może być prawdopodobieństwo że maszyna którą robię mogła mieć malowane na czerwono klapy? Wiadomo że niektóre Avengery tak miały. A fajnie by się to według mnie łączyło z czerwonymi obejmami na gwiazdach. Widziałem tylko zdjęcie Helcata z USS Monterey ale i klap tam nie zobaczysz 2. Szukałem w necie lecz nie mam jednoznacznej odpowiedzi. Jak mogły się brudzić malowane na biało wnęki podwozia na lotniskowcu. Wiadomo maszyna z ziemi nie startowała. Czym to wykończyć ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Jak mogły się brudzić malowane na biało wnęki podwozia na lotniskowcu. Wiadomo maszyna z ziemi nie startowała. Czym to wykończyć ? Na tych zdjęciach widać, że było dość czysto. Moim zdaniem tylko cieniowanie szarym washem. Pozdrawiam i oglądam dalej. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Na trzecim zdjęciu gość załapał jakiś mandat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2018 Witam Mariucha widzę że humor dopisuję. piłeś coś? A na serio. Skleiłem skrzydło podbieliłem wnękę i będę mógł spokojnie oblachować to coś. będzie też trochę szpachlowania. W między czasie jak klei się wiąże zabrałem się za podwozie. Sporo nadlewek. Śladów po wypychaczach itd. Wstępnie wszystko pousuwałem. Amortyzatory były paskudne i chyba lekko za długie, jak by samolot był pusty i bez paliwa. Więc ciach i teraz amorki są metalowe piękne i trochę krótsze Jeszcze dorobię kilka elementów i będę to malował razem z krótszą nasadą skrzydła. A dlatego tak że trochę kabli tam idzie i ciężko będzie to potem podoklejać. Wstępna polerka dała rezultat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 WitamMariucha widzę że humor dopisuję. piłeś coś? W poniedziałęk?... W życiu PS: Kulasy ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 14 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2018 Witam Po wielu dniach bojów system składania skrzydła wstępnie ogarnięty: Na chwilę obecną to tylko wstęp. Miejscami coś gdzieś ociera, nie styka itp. Brak środkowych tulei itd. Teraz muszę w łapę dokumentacje i poskładać to jak należy. No i jeszcze czeka mnie opracowanie jakiegoś systemu blokady co by się skrzydło samo nie rozpinało. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 Witam. Światło kijowe bo wieczór, ale zamelduję. Tylne części mechanizmu składania skrzydeł w komplecie: Teraz przednie, i będzie można zrobić próbę zespolenia tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Świetnie to wygląda. Podziw za rzut, trzymam kciuki, to musi sie udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Metaloplastyka zacna. Model się zapowiada konkretny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 17 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2018 Witam Jako że dziś miałem nockę to w pracy trochę pogrzebałem. Efekt poniżej. To co Edek dał w blaszkach to jakaś hipokryzja. Ni jak się to ma do realu, a i skromnie by było. Dorobiłem też zamek. Wajchę do ręcznego opuszczenia skrzydła i rygiel oraz linkę. Został do dopieszczenia główny zawiaso siłownik. I tu stoję bo nie wiem jak to wykonać. Na zdjęciu widać iż jest rozwidlony i połączony z poprzecznymi drążkami które wchodzą w skrzydła. Jeśli ruchome skrzydło się uda to będzie trzeba tutaj odpuścić i sprawę uprościć. Jeśli nie to będzie można iść na całość. Kosztem ruchomego skrzydła. Czas pokaże. Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 17 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2018 Pierwsza próba na moją niekorzyść. Czyli 1:0 dla Avengera. Wypierd........2 zawias od dołu. ale to nic. w miejscu styku obu skrzydeł w tyle na tym łuku jest krzywizna szerokości milimetra. dziwne że tego nie widziałem wcześniej. Jutro lub pojutrze kolejna próba. Najwyżej zostanie na sztywno. Chyba nic się przecież nie stanie? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 Powiem Ci, że wyzwanie pierwsza klasa. I nie powiem, że nie kuszące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Witam Trochę to trwało, ale było mało czasu i szukałem magnesów. I jeszcze wszystko demontowałem żeby umieścić magnesy pod spodem. Tak to wygląda finalnie. Chociaż biały kolor fatalnie się fotografuje a ja ekspertem nie jestem. Pozostało mi to jeszcze upaćkać kurzem i zabezpieczyć lakierem matowym. Wszystko się ładnie składa. Sporo czasu zajęło spasowanie dwóch połówek skrzydeł. Teraz trzeba będzie poryć zatarte linie na skrzydle. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 12 Lutego 2018 Share Napisano 12 Lutego 2018 Super Skrzydła będą się składały i rozkładały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi