Lipstein Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Czy któryś z szanownych kolegów robił model M36 z zestawu Tamiya? Mam taki gotowy model, dość tanio kupiony i zastanawiam się, czy warto inwestować, by go zrewitalizować, czy nie lepiej kupić nowy model Academy. Model ma dziwną lufę z jeszcze dziwniejszym hamulcem wylotowym, poza zasobnikami w tyle wieży prawie nie ma dodatkowego wewnętrznego wyposażenia, jak np. napęd wieży, imitacja celownika i innego oprzyrządowania optycznego. Połączenie osłony transmisji z kadłubem - nie odwzorowano tej charakterystycznej listwy ze śrubami, narzędzia i tylna płyta to jeden element. Uchwyt lufy działa maksymalnie uproszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 To stary model z 1968 roku. Myślę, że niewiele się z niego da wyciągnąć. Nowsze modele M36 to Academy i AFV. Tak jak z M10 i Achillesami wybór między nimi to wybór mniejszego zła. Proponuję poczekać - może Tamiya wyda nowy model M36 (tak jak wydała rewelacyjny M10) i wtedy warto będzie kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Jakbym dorwał dodatkowe opancerzenie wieży to miałbym problem z głowy. Part robi tą osłonę do M10, ale do M36 nie mogę znaleźć - nie wiem, czy tego modelu nie oddać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 Ja robiłem! Niestety to było Academy, a nie Tamiya. Model stoi od paru lat w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Lipca 2017 Autor Share Napisano 4 Lipca 2017 Model zwróciłem, bo szkoda sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi