Lipstein Napisano 22 Czerwca 2017 Napisano 22 Czerwca 2017 Czy któryś z szanownych kolegów robił model M36 z zestawu Tamiya? Mam taki gotowy model, dość tanio kupiony i zastanawiam się, czy warto inwestować, by go zrewitalizować, czy nie lepiej kupić nowy model Academy. Model ma dziwną lufę z jeszcze dziwniejszym hamulcem wylotowym, poza zasobnikami w tyle wieży prawie nie ma dodatkowego wewnętrznego wyposażenia, jak np. napęd wieży, imitacja celownika i innego oprzyrządowania optycznego. Połączenie osłony transmisji z kadłubem - nie odwzorowano tej charakterystycznej listwy ze śrubami, narzędzia i tylna płyta to jeden element. Uchwyt lufy działa maksymalnie uproszczony. Cytuj
martinello Napisano 22 Czerwca 2017 Napisano 22 Czerwca 2017 To stary model z 1968 roku. Myślę, że niewiele się z niego da wyciągnąć. Nowsze modele M36 to Academy i AFV. Tak jak z M10 i Achillesami wybór między nimi to wybór mniejszego zła. Proponuję poczekać - może Tamiya wyda nowy model M36 (tak jak wydała rewelacyjny M10) i wtedy warto będzie kupić... Cytuj
Lipstein Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Napisano 22 Czerwca 2017 Jakbym dorwał dodatkowe opancerzenie wieży to miałbym problem z głowy. Part robi tą osłonę do M10, ale do M36 nie mogę znaleźć - nie wiem, czy tego modelu nie oddać... Cytuj
marioba Napisano 25 Czerwca 2017 Napisano 25 Czerwca 2017 Ja robiłem! Niestety to było Academy, a nie Tamiya. Model stoi od paru lat w galerii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi