mandrivecs Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Land Rover 109' III Series LWB IFOR - ITALERI 1/35; zestaw nr 6508. Stara dobra 109-tka wydana przez Italeri, Revell, zaczerpnięta do Tamiya, wznawiana po latach... Dostępne schematy oznaczeń: I zdjęcie oryginału, który zamierzam zbudować: "British Army Land Rover vehicles with IFOR markings at a checkpoint in Croatia, Operation Joint Endeavor, 1996." http://olive-drab.com/idphoto/id_photos_land_rover.php Miałem zamiar czekać z kolejnym warsztatem do jesiennego konkursu, ale musiałem wypróbować nowy hosting, bo Photobucket zażądał sporego haraczu... Więc temat trochę wymuszony, a niech tam. Czasu jak to u mnie mało, ale do września coś tam zdążę posklejać... PS. Jeśli ktoś posiada zdjęcia ambulansu w dokładnie tej wersji, którą znajdujemy w pudełku (bo ja znalazłem jedynie wersje HARDTOP) to proszę o umieszczenie w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Muszę przeszukać moje zdjęcia z War and Peace z ostatnich kilku lat - moze mam jakieś fotki ambulansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Lipca 2017 Share Napisano 28 Lipca 2017 Zasiadam, oglądam i trzymam kciuki. Ja niedawno zacząłem "Italeri 1:35 Land Rover Series III 109 Guardia Civil" i szybko przerwałem z uwagi na jakość, datowanie wyprasek (lata 70 te). Może kiedyś do tego rozbabrańca wrócę, chociaż wątpię. No chyba, ze to inne wypraski. ps. z ciekawości "jak tam" Rosomak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Muszę przeszukać moje zdjęcia z War and Peace z ostatnich kilku lat - moze mam jakieś fotki ambulansu I co tam, znalazłeś jakieś foto ambulansu w wersji "plandekowej" z pudełka..? Zasiadam, oglądam i trzymam kciuki.Ja niedawno zacząłem "Italeri 1:35 Land Rover Series III 109 Guardia Civil" i szybko przerwałem z uwagi na jakość, datowanie wyprasek (lata 70 te). Może kiedyś do tego rozbabrańca wrócę, chociaż wątpię. No chyba, ze to inne wypraski. ps. z ciekawości "jak tam" Rosomak ? Niestety jakość wyprasek jest mizerna... To te same co w Guardia Civili (tylko inna zabudowa tylnej części). Rosomak czeka na swoją kolej... Rama poklejona i pomalowana na czysto: Doprowadzenie jej do takiego stanu to droga przez mękę... Każda część zawiera przesunięcia form, ślady po wypychaczach i jamki skurczowe... Wszystko do szpachlowania i szlifowania z każdej strony... No i bryła poskładana "na sucho"... Niestety tutaj wszystko również do szpachlowania i szlifowania... Śladów po wypychaczach i zwichrowań nie sposób policzyć... tydzień zejdzie na zalepianiu dziur... Niestety model wymaga sporej dozy cierpliwości... PS. Jeśli macie jakieś info o dodatkach dedykowanych do tego modelu, to poproszę o linki... Może coś nabędę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Marudzisz Zrobiłem takie trzy Nie jest tak źle. Co do dodatków to polecam koła z Accurate Armor. Te zestawowe są faktycznie kiepskie. W Accurate Armor jest też troche innych dodatkow do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 aż tak źle nie wygląda jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Marudzisz Zrobiłem takie trzy Nie jest tak źle. Co do dodatków to polecam koła z Accurate Armor. Te zestawowe są faktycznie kiepskie. W Accurate Armor jest też troche innych dodatkow do niego. Uwierz mi - jest słabo... Pytanie, czy swoje robiłeś z tego ostatniego wypustu..? Mam ten sam zestaw wypuszczony przez Revell'a z końca lat 90-tych i ramki są zdecydowanie lepsze (nie ma nadlewek, przesunięć i jamek skurczowych)... Muszę się zapoznać z ofertą Accurate - dzięki za info... aż tak źle nie wygląda jak piszesz A ile się narobiłem, żeby doprowadzić do takiego stanu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 I tu mnie masz - ja robiłem revelle. Ale myślalem ze to tylko przepak italeri jest. Jeśli będe jeszcze kiedyś takiego robił to raczej nie italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 I tu mnie masz - ja robiłem revelle. Ale myślalem ze to tylko przepak italeri jest. Jeśli będe jeszcze kiedyś takiego robił to raczej nie italeri Bo to jest przepak serwowany obecnie przez Italeri (Revell zresztą też jest dostępny, tyko go nie "badałem"). Ale jakość wyprasek po 20 latach w przypadku Italeri drastycznie uległa pogorszeniu... Pytanie co ferują "nowe" Revell'e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2020 Po długim czasie odgrzewam kotleta. Mam pytanie do osób sklejających wcześniej to cudo; w moim przypadku plandeka w przedniej części jest za krótka ok 2-3mm - kiedy wszystkie elementy karoserii spokojnie leżą na ramie. Żeby dolegał do ramy przedniego okna muszę wszystko na siłę ściskać, a nie jest to pożądana sytuacja. Mieliście podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi