Voyteque Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 W szaleństwie wakacyjnych zakupów pozyskałem kolejny model, który od dawna znajdował się na mojej 'wishlist'. Zestaw jest ogromny (chyba nawet przyćmił glorię USS Missouri). I tym razem Trumpeter stanął na wysokości zadania: jakość detali bardzo przyzwoita, znikome nadlewki. Pakowanie idealne! Delikatniejsze elementy zabezpieczone miękką gąbką lub folią bąbelkową. O spasowaniu się nie wypowiadam, bo nie było okazji spróbować... Od razu uprzedzam malkontentów, którzy będą kręcić nosem na fakt, że zdjęcia są przez folię - jako, że model trafia do magazynku na dłuższy czas (wpierw trzeba skończyć Zgreda i USS Missouri) nie chciałem się okradać z przyjemności ponownego 'rozdziewiczania' zestawu' Jako, że części jest maaasa (ponad 1100 części) przygotujcie się na dłuuugie oglądanie Zacznijmy od pudełka (zwróćcie uwagę na jego wielkość!): A teraz zawartość i pakowanie: Czas na kadłub składający się z dwóch elementów częściowo przeźroczystych: Instrukcje - montażu i malowania modelu, załogi: Zawartość pudełka A: Zawartość pudła B: Kilka zbliżeń na członków załogi: Ciąg dalszy zawartości pudła B: I podstawka dedykowana do modelu: Blok silnika: Zawartość ostatniego pudła - C: Do modelu dokupiłem 2 zestawy fototrawek od Eduarda. W sprzedaży pojawiła się jeszcze część trzecia, ale jeszcze jej nie dokupiłem: Ufff... I to by było na tyle. Teraz zestaw mogę ze spokojnym sumieniem schować do magazynku Gdyby pojawiły się jakieś pytania lub potrzeba zrobienia dodatkowych zdjęć - dajcie proszę znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Duże gratki. Kadłub jest przezroczysty celem wyeksponowania wnętrza, a czy jest możliwość wycięcia w niektórych miejscach kadłuba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Lipca 2017 Super Moderator Share Napisano 30 Lipca 2017 lol no to tera czas na na 1/35... BYDLE STRASZNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Piękny. Ponieważ też jest na mojej wishlist, zapytam o cenę z blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Gratuluję zakupu też mam tem model na swojej liście ale zakupy rozpoczałem od USS Kitty Hawk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 30 Lipca 2017 Autor Share Napisano 30 Lipca 2017 Duże gratki. Kadłub jest przezroczysty celem wyeksponowania wnętrza, a czy jest możliwość wycięcia w niektórych miejscach kadłuba ? Nie za bardzo rozumiem pytania... Piękny. Ponieważ też jest na mojej wishlist, zapytam o cenę z blaszkami. Poniżej zestawienie z zamówienia, a kupowałem w Exito: TRUM-06801 | TRUMPETER 06801 - 1:48 DKM U-Boat Type VIIC U-552 (Full interior details) | 1 399,99 zł 1 szt ED-53192 | EDUARD 53192 - 1:48 DKM U-boat VIIc U-552 pt.2 tower | 84,70 zł 1 szt ED-53191 | EDUARD 53191 - 1:48 DKM U-boat VIIc U-552 pt.1 hull | 122,50 zł 1 szt Gratuluję zakupu też mam tem model na swojej liście ale zakupy rozpoczałem od USS Kitty Hawk. Dziękuję bardzo KRL, Kitty też mnie kiedyś czeka, ale znacznie 'kiedyś' bo dopiero co złożyłem Horneta w drodze na Tokyo od Trumpka w 1/350 i mam chwilowo dosyć lotniskowców... Co ciekawe nigdzie nie udało mi się znaleźć żadnej relacji z budowy tego modelu. Jedyną relacją znalazłem na Youtube, na kanale emodel.com.uk, ale fotorelacji - brak. Jakby ktoś jednak znalazł to będę wdzięczny za linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Duże gratki. Kadłub jest przezroczysty celem wyeksponowania wnętrza, a czy jest możliwość wycięcia w niektórych miejscach kadłuba ? Nie za bardzo rozumiem pytania... W inboxie widać że kadłub jest w całości. Chodzi o to czy można zrobić przekrój kadłuba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 30 Lipca 2017 Autor Share Napisano 30 Lipca 2017 I teraz jasne Oczywiście, kadłub jest rozkładany (front, tył i góra). Został tak złożony fabrycznie, zapewne dla celów transportowych. Jedynie dziób okrętu, który jest oddzielnym elementem, jest w jednym kawałku i cały jest przeźroczysty. Teraz lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Cholercia... kawał sk....byka To już chyba trzeba mieć kawał garażu żeby to złożyć do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Nooo, to będzie Das Boot co się zowie . Jak trafi na warsztat, to będę cichutko z kącika patrzał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 31 Lipca 2017 Autor Share Napisano 31 Lipca 2017 Cholercia... kawał sk....byka To już chyba trzeba mieć kawał garażu żeby to złożyć do kupy Bydle jest, ale jako że składa się segmentami - niekoniecznie musi być tak źle. Mam wrażenie, że będzie bardziej wygodny w składaniu niż taki np. Missouri... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bkot Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Też nie mogłem się oprzeć tej rybce. Jednak w tej skali nie wyażurowanie pokładu i wykonanie go w całości z jedną połową kadłuba, bez rantu na krawędzi, to duży babol. pokład z Hachette będzie niezbędny raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi