SzymczaS Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Spróbuję jeszcze rozcieńczyć w proporcji 1:3.To powinno być optymalne już. Co dziwniejsze,to się dzieje tylko z jednym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Spróbuję jeszcze rozcieńczyć w proporcji 1:3.To powinno być optymalne już. Co dziwniejsze,to się dzieje tylko z jednym kolorem. Szkoda mi czasu na ciebie. Jak najprostszych rzeczy nie rozumiesz i nie chcesz się słuchać, to raczej daleko nie zajdziesz AMEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Panowie,mieliście rację. Malowało się o wiele lepiej lekką mgiełką niż od razu waląc jedną warstwę. Rozcieńczyłem w proporcji 1:3 i było w porządku,jutro natomiast postaram się jeszcze raz zrobić proporcje 1:4 i pomalować tym razem także lekką mgiełką. Dziękuję za Waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Malowanie modelu to nie walenie farby na grubo, żeby pokryć od razu całą powierzchnię. To nie malowanie płotu. Właśnie im bardziej farby podatne na rozcieńczanie i malowanie transparentnymi warstwami, tym uznawane za lepsze. Dlatego Gunze, Tamiya czy MRP są uznawane za modelarski top. Spokojne cieniowanie modelu i wyprowadzanie z wielu warstw finalnego efektu to jest to co w malowaniu najfajniejsze, choć nie najłatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Tak,masz zupełną rację. Cieszę się że w końcu to zrozumiałem. Mam nadzieję że teraz malowanie będzie wychodzić mi tylko coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 maluje farbami Tamiya od noworodka 0,8 bara i rozcienczam 1:1 duzo zalezy tez od dyszy- ja uzywam 2mm- zero problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Używasz dyszy 2 mm? Takiej do malowania ławek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Pewnie 0,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi