Piotrek.S. Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 A ja czekam na latającego tygryska pod kabiną, tak jak za dawnych dobrych czasów w Pile. Oczywiście również na kruka w 3.elt. Tygrys jest jak najbardziej ok. Zwłaszcza jak na paranoidalną troskę o stan super hipa hajpa powłoki lakierniczej na naszych Jaszompach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Czy te tygrysie malowanie nie powstało przypadkiem na zlot"tygrysów"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Czy te tygrysie malowanie nie powstało przypadkiem na zlot"tygrysów"? hehee, NTM 2011 we Francji, nasze samoloty odleciały wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 to że odleciały to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 To jeszcze jedno ujęcie: http://www.digart.pl/praca/6360320/nowe_piora_jastrzebia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 MS na baniaku też piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 to że odleciały to wiem No patrzaj, że mu się udało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Dziś dostałem najnowszy produkt Techmodu do F-16, wyglądają bardzo dobrze - cieniutkie i delikatne. Nie powinno być problemu ze ''świeceniem''. Jak upoluję revelowskiego block 50/52 to sobie zrobię jastrzębia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 A z naszych Jastrzębi powoli odklejają się tigry http://lotniczapolska.pl/NATO-TIGER-MEET--Misje-COMAO,19447?gallery=yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 A czy ta super hiper farba jest tego warta? Szkoda naszych. No ale podobno głupota ludzka jest większa od miłosierdzia bożego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Malowanie naszych Tygrysów, że tak powiem, z każdym dniem ewoluuje (niestety w tę gorszą stronę): http://www.airliners.net/photo/Poland---Air/Lockheed-Martin-F-16DJ/1919044/L/&sid=e6ba8aded913d1cbcb1b00402274fea2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Za parę dni śladu nie będzie po tych naklejkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Przecież to nie na całe życie. Ale, tak czy siak, z chęcią bym skleił F-16 w takim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Malowanie naszych Tygrysów, że tak powiem, z każdym dniem ewoluuje (niestety w tę gorszą stronę):http://www.airliners.net/photo/Poland---Air/Lockheed-Martin-F-16DJ/1919044/L/&sid=e6ba8aded913d1cbcb1b00402274fea2 Bynajmniej nie jest nudne i jednostajnie monotonne http://www.airliners.net/photo/Poland---Air/Lockheed-Martin-F-16DJ/1919045/L/&sid=28efebe33742bf99b7960b8325df0f03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 "IGERS" - fajna nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Przecież to nie na całe życie.Ale mogłyby przynajmniej przetrwać ćwiczenia tygrysów w których aktualnie biorą udział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Grześ, może zrobiłbyś takie kalkomanie 1/48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Grześ, może zrobiłbyś takie kalkomanie 1/48? Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??? Choć powiem szczerze nie byłoby z tym chyba wielkiego problemu, bo Tygrys i napis są wzorowane na naszywce 6.eskadry którą posiadam. Kwestia byłaby tylko w przeskalowaniu tego. Poza tym mam kontakt z projektantem malowania, to znaczy oklejania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Mogli się bardziej postarać,czemu naklejki a nie szablony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Mogli się bardziej postarać,czemu naklejki a nie szablony? Bo nasze eFy sa pomalowane specjalną farbą zmniejszającą widzialność samolotów dla radarów i póki co nie możemy wprowadzać na nią swoich malunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Pytanie tylko, czyich radarów? Naszych, czy ewentualnego przeciwnika? Szczerze mówiąc delikatną ściemą mi tu zalatuje jak znam nasz MON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 No że, raczej bo co? Szachownice też są tą specjalną farbą chlapnięte? Na moje poszli na tanizne i łatwizne i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Pytanie tylko, czyich radarów? Naszych, czy ewentualnego przeciwnika?Szczerze mówiąc delikatną ściemą mi tu zalatuje jak znam nasz MON. Khe? Co ma MON do technologii F-16? Rozumiem, że koledzy wywietrzyli jakiś kolejny "spisek"? Jeśli tak, to proponuję poczytać trochę o technologii "Have Glass" wykorzystanej także na naszych F-16. Wtedy wyjaśni się co poniektórym, czemu naklejki a nie farba zwykła. crustian tak, szachownice malowane są fabrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Może i tak ale nowy kamuflaż śmigłowców WL też "przypadkiem" nasi sojusznicy "zasugerowali", żeby się im nasze maszyny np z afgańskimi nie myliły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Pytanie tylko, czyich radarów? Naszych, czy ewentualnego przeciwnika?Szczerze mówiąc delikatną ściemą mi tu zalatuje jak znam nasz MON. Khe? Co ma MON do technologii F-16? Rozumiem, że koledzy wywietrzyli jakiś kolejny "spisek"? Jeśli tak, to proponuję poczytać trochę o technologii "Have Glass" wykorzystanej także na naszych F-16. Wtedy wyjaśni się co poniektórym, czemu naklejki a nie farba zwykła. crustian tak, szachownice malowane są fabrycznie. Szukałem dość długo ale w takim razie weźmie kolega mi wytłumaczy to zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi