portalus Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 Postanowiłem zrobić w tym konkursie kemping od podstaw. Do tej pory przez miesiąc nie udłubałem zbyt wiele ale mam zamiar nadgonić trochę z robotą i zmieścić się w czasie. Docelowo ma to być coś w tym stylu: http://www.golittleguy.ca/Pages/models.html Na razie tyle zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 Super pomysł, aby robić ten model od podstaw! Siadam w pierwszym rzędzie i uważnie przyglądam się relacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 A ja obok koleżanki. Pomysł bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 22 Stycznia 2008 Witam. Super, Praetorian i Adize co chcecie ze sklepu, bo dołączam się do was? Popcorn i Cole? Czekamy na ciąd dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2008 Z tych elementów powstał szkielet przyczepy. Tak wyglądał po sklejeniu: W związku z tym że był trochę za mało sztywny wzmocniłem konstrukcję dorabiając półkę na drobiazgi z przodu. N zdjęciu widać również doklejone zewnętrzne wzmocnienie wokół drzwi. Teraz muszę wyciąć otwór, dokleić wewnętrzną ramę, na której oprą się drzwi po zamknięciu i czas na poszycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Jak na razie super to wygląda! Wszystko czysto i ładnie sklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Nieźle Ci idzie czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Wszystko gotowe do malowania, nie miałem ostatnio weny i trochę czasu uciekło. Może rzutem na taśmę załapię się na galerię w terminie. Wstępne spasowanie: Tak się prezentuje przy W210, które aktualnie dłubię Częsi gotowe do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Skąd masz te nadkola? Jak je wykonałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Długo dumałem nad nimi, wymyślałem różne tricki i nic mi nie wychodziło. Później zacząłem szukać gotowego detalu i też nic. Przypadkiem odłożyłem koło na słoiczek Testorsa/ModelMastera i wtedy pomyślałem o zakrętce ale to też było nie to. Stąd był już malutki kroczek do celu - to jest wycięte z puszeczki Humbrola. Trochę roboty - około 20 minut i były gotowe. Więcej czasu zajęło mi wykombinowanie montażu - na styk zbyt ryzykowne i wymyśliłem taki montaż jak na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 Przyczepka jest już po podkładzie i kolorze, brakuje werniksu. Nadkola też już są pomalowane. W związku z wyjazdem służbowym najprawdopodobniej nie skończę projektu w terminie ale go doprowadzę do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Super , jestem pełen podziwu jak na samoróbke , widać ze umiesz tworzyć z PCV . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi