portalus Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 Postanowiłem zrobić w tym konkursie kemping od podstaw. Do tej pory przez miesiąc nie udłubałem zbyt wiele ale mam zamiar nadgonić trochę z robotą i zmieścić się w czasie. Docelowo ma to być coś w tym stylu: http://www.golittleguy.ca/Pages/models.html Na razie tyle zrobiłem. Cytuj
adize Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 Super pomysł, aby robić ten model od podstaw! Siadam w pierwszym rzędzie i uważnie przyglądam się relacji! Cytuj
Praetorian Napisano 22 Stycznia 2008 Napisano 22 Stycznia 2008 A ja obok koleżanki. Pomysł bomba Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 22 Stycznia 2008 Super Moderator Napisano 22 Stycznia 2008 Witam. Super, Praetorian i Adize co chcecie ze sklepu, bo dołączam się do was? Popcorn i Cole? Czekamy na ciąd dalszy Cytuj
portalus Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Napisano 27 Stycznia 2008 Z tych elementów powstał szkielet przyczepy. Tak wyglądał po sklejeniu: W związku z tym że był trochę za mało sztywny wzmocniłem konstrukcję dorabiając półkę na drobiazgi z przodu. N zdjęciu widać również doklejone zewnętrzne wzmocnienie wokół drzwi. Teraz muszę wyciąć otwór, dokleić wewnętrzną ramę, na której oprą się drzwi po zamknięciu i czas na poszycie. Cytuj
adize Napisano 27 Stycznia 2008 Napisano 27 Stycznia 2008 Jak na razie super to wygląda! Wszystko czysto i ładnie sklejone. Cytuj
portalus Napisano 18 Marca 2008 Autor Napisano 18 Marca 2008 Wszystko gotowe do malowania, nie miałem ostatnio weny i trochę czasu uciekło. Może rzutem na taśmę załapię się na galerię w terminie. Wstępne spasowanie: Tak się prezentuje przy W210, które aktualnie dłubię Częsi gotowe do malowania Cytuj
portalus Napisano 18 Marca 2008 Autor Napisano 18 Marca 2008 Długo dumałem nad nimi, wymyślałem różne tricki i nic mi nie wychodziło. Później zacząłem szukać gotowego detalu i też nic. Przypadkiem odłożyłem koło na słoiczek Testorsa/ModelMastera i wtedy pomyślałem o zakrętce ale to też było nie to. Stąd był już malutki kroczek do celu - to jest wycięte z puszeczki Humbrola. Trochę roboty - około 20 minut i były gotowe. Więcej czasu zajęło mi wykombinowanie montażu - na styk zbyt ryzykowne i wymyśliłem taki montaż jak na zdjęciach. Cytuj
portalus Napisano 25 Marca 2008 Autor Napisano 25 Marca 2008 Przyczepka jest już po podkładzie i kolorze, brakuje werniksu. Nadkola też już są pomalowane. W związku z wyjazdem służbowym najprawdopodobniej nie skończę projektu w terminie ale go doprowadzę do końca. Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 Super , jestem pełen podziwu jak na samoróbke , widać ze umiesz tworzyć z PCV . Pozdro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi