Rafał75 Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy, chociaż kleję modele już od jakiegoś czasu.Zaczynałem od lotnictwa,potem przeszedłem na pancerkę niemiecką i figurki. W końcu postanowiłem się podzielić moimi pracami i jestem ciekaw opinii na ich temat. Postanowiłem że zacznę od ostatniej mojej "robótki". Jest to miniaturka Tamiyi w skali 1:16 - strzelec MG-42.Jak widać trochę zmieniłem pierwowzór Pozdrawiam. Edit... A może spróbowałbyś wstawić miniatury zdjęć... o np. tak: Dziękuję... Admin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Figurka całkiem przyjemna. Mogłeś jednak popracować trochę nad malowaniem twarzy i włosów. Również pojemnik na gasmaskę nienaturalnie wisi. Tak nie da się go przyczepić, ze względu na konstrukcję pasów nośnych. No i tak w ogóle gdzie jest Mg-42. Ja tylko widzę MP-40. Zgubił karabin, czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Hmm dość przyjemna figura Czysto pomalowana, musisz jeszcze popracować nad malowaniem twarzy bo jest zbyt jednolita , ale mnie najbardziej interesuje jak zrobiłeś tą trawę -z włosia pędzla czy może z czego innego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Trawka wygląda na włosie od szczotki Ale figurka jest pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Że Ci się chciało wklejać te "bukiety" Z góry wygląda dla mnie bardzo fajnie, Ja w 72 stosuje trawę przymocowana (fabrycznie) do "maty". No i fajnie, ze nie robiłes na silę blondasa, co często obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał75 Napisano 23 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2008 Po pierwsze do admina.Właśnie tak chciałem zrobić, ale mi nie wyszło postaram się poprawić ;) Po drugie trawa jest zrobiona z włosia pędzla ławkowca i faktycznie zabawa z wklejaniem jej do był w pewnym momencie koszmar, ale się nie poddałem jeśli chodzi o puszkę od maski to doskonale sobie zdaje sprawę jak powinna regulaminowo wisieć, powiesiłem ją w taki sposób z pełną premedytacją.Po różnych przymiarkach stwierdziłem że w ten sposób bedzię wyglądać na najbardziej naturalnie.W poprzek nie wyglądało to dobrze,szczególnie gdybym miał ją położyć na saperce,ale oczywiście to rzecz indywidualnego punktu widzenia. Twarz... hmmm? To już jest inna sprawa.Wyznaję zasadę że cienie kładzie światło tak samo jak w rzeczywistości.Jest z tym tylko jeden problem, nie widać tego na zdjęciach tak jak przy cieniowaniu farbami. No i na koniec nie ma tutaj MG bo go nie miało bytu być.Napisałem że zmieniłem koncepcję pierwowzoru.Poza tym mam już dwie figurki z MG42 i nie chciałem mieć kolejnej. Dziękuję za wszystkie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Hmm, co do puszki, to właśnie pozycja pozioma jest naturalna. Wiem, bo bawię się w rekonstrukcję munduru żołnierza Wehrmachtu i przed chwilą założyłem ją pionowo (wystarczy tylko przesunąć klamrę na długim pasie nośnym i tym samym skrócić ten pas). Muszę stwierdzić, że taka pozycja jest nie wygodna- puszka kołysze się, obraca i przesuwa się na boki. Rozumiem Ciebie, że chciałeś w pełni pokazać wyposażenie, ale musisz też sobie zdawać sprawę, że żołnierz WH miał tyle sprzętu podpiętego do pasa, że jedno zakrywało drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Po prostu muszę to napisać. Na pierwszym zdjęciu wygląda jak plastikowy krasnal w niemieckim ogródku. A nawiasem mówiąc może jest to pomysł na forsę, może tak powinien wyglądać "niemiecki" krasnal :-)))))) Za realizm dostajesz niestety kiepską ocenę. Pomysł z trawa bardzo fajny Głowa i mundur-plastikowe,"oporządzenie" całkiem OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi