Kapitan_Kurt Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Witam Rebiate Po ostatnim konkursie wpadł mi do rąk Leon 2A4 w rzadko robionej prze zemnie skali 72. Jako, że ten czołg zajmuje szczególne miejsce w moim sercu niemal natychmiast rozpocząłem jego budowę. Jednakże po wyciągnięciu z pudła zauważyłem pewne braki w modelu m.in nieobecność antypoślizgów, drzwi bocznych w kadłubie. Wtedy uznałem, iż model trzeba doprowadzić do stanu godnego Polskiego Leoparda (bo taki będzie i tylko takie Leony uznaję ). A więc... Odtworzone antypoślizgi wierzy Przerobienie odlanego EMES-a, na bardziej zbliżonego do realu. Jedne na trzy drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Ciekawy projekt. Z czego zrobiłeś maty antypoślizgowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Ciekawy projekt. Z czego zrobiłeś maty antypoślizgowe ? Surfacer 500 tapowany pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 17 Września 2017 Autor Share Napisano 17 Września 2017 Witam znów A więc. Temat wieży został zakończony. Wymieniona została osłona peryskopów przy włazie dowódcy z okrągłej na bardziej zbliżoną oryginałowi. W wyrzutni granatów dymnych dorobiłem imitację łańcuchów zapobiegających zgubieniu gumowych deklów po wystrzeleniu. Przerobiony został też hamulec wylotowy, poprzez dodanie pierścieni i lusterka. Właz ładowniczego został wzbogacony o mechanizm otwierania/zamykania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Szkoda twojej pracy nad lufą bo ona na odcinku od wylotu do przedmuchiwacza jest za chuda pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Szkoda twojej pracy nad lufą bo ona na odcinku od wylotu do przedmuchiwacza jest za chuda pozdrawiam OLO Ona cała jest nieproporcjonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Zgadza się ale pierwszy człon to tak bliżej kalibrowi 75/76mm a nie 120.Zrobisz co uważasz ale to jest łatwe do zrobienia od podstaw a szkoda poprawiać inne babole a tego zostawić, chyba że masz KWS Leopard 2A5 revella to tam lufa jest już lepsza a wystarczy tylko wylot zmienić i zwaloryzować pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Specjalnie dla Somsiada OLA, który zmotywował mnie do tego. Nowa lufa. Tamtej brakowało 1 mm w średnicy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 Super i tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 22 Września 2017 Share Napisano 22 Września 2017 Co zrobiłeś z tą lufą.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 23 Września 2017 Autor Share Napisano 23 Września 2017 Co zrobiłeś z tą lufą.? Wkleiłem w miejsce zestawowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 24 Września 2017 Autor Share Napisano 24 Września 2017 Dobry wieczór wszystkim Idąc za ciosem przeróbek Leona, postanowiłem dorobić wszystkie detale, których brakowało i które jestem w stanie wykonać. -Wieża dostała uchwyty do podnoszenia, jak i również spawy oraz telefon zewnętrzny. -Kadłub natomiast został ulepszony o wszystkie spawy, jakie znalazłem na jego odpowiedniku w 1/35, brakujące gołębniki, boczne wloty powietrza, i drzwi do filtrów ABC. Antypoślizgi mianowicie zostały na razie odtworzone na przodzie. Wymieniono ostrogi zimowe na gąsienice (białe iksy na przodzie). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Kapitalnie coraz lepiej to wygląda, dla mnie już coraz częściej nie osiągalne co trochę mocniejsze okulary do czytania kibicuję i trzymam kciuki ,pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 25 Września 2017 Autor Share Napisano 25 Września 2017 OLO przyjeżdżaj w Listopadzie do Łambinowic, zobaczysz go na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Jak wystawa będzie w niedzielę to się postaram . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 1 Października 2017 Autor Share Napisano 1 Października 2017 Malunki i maluneczki, czyli podkład, rdza i polerka... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 1 Października 2017 Share Napisano 1 Października 2017 Już kapitalnie wygląda jak styrany Chilijczyk albo Turek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 Witam szanownie. Aktualny stan Leona... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Kadłub ukończony w 99% Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Witam, A jak robiłeś spawy? Ogólnie się bardzo podoba. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Witam,A jak robiłeś spawy? Ogólnie się bardzo podoba. Przemek Spawy to nic innego, jak rozciągnięta na ogniem ramka, która następnie została przyklejona w określone miejsce i zmiękczona klejem. Imitację spawu osiągnąłem "ugniatając" miękki spaw ostrzem nożyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Robota idzie w bardzo słusznym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 "Spawy to nic innego, jak rozciągnięta na ogniem ramka, która następnie została przyklejona w określone miejsce i zmiękczona klejem. Imitację spawu osiągnąłem "ugniatając" miękki spaw ostrzem nożyka". Dzięki bardzo. Powtórzę się, ale całość bardzo mi się podoba. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi