greenevil Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Odrobina historii, bo to jest dość ciekawe w tym czołgu. Chi-ri miał być następca japońskiego Chi-to. Mocarnym czołgiem który dorownywalby Panterom i Tygrysom a w walce mógłby się zmierzyć z Shermanami. Pech zechciał, że zanim czolg wszedł do produkcji, skończyła się WWII ;) Chi-ri powstała więc tylko 1, prototypowa sztuka. Jako że t34 czeka na części a Chi-ri ma gąski wymagające sklejenia bagatela 2x100 ogniw, tak więc powoli sobie dlubie. I jeszcze 40... ;) Jak zwykle uwagi mile widziane Pozdrawiam cieplutko Tapniete z widelca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Fajnie że japoniec Zainwestuj w kompresor i aerograf bo szkoda paskudzić to pędzlem No chyba, że Cię Hiwis nauczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Lufki gdzie zapodałeś?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenevil Posted September 10, 2017 Author Share Posted September 10, 2017 Lufki gdzie zapodałeś?? Lufki są kupione w zestawie z boxem, jeśli o to chodzi ZapodałAM tak BTW ;) Pozdrawiam cieplutko Tapniete z widelca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Mam nadzieję że te ślady po wypychaczach po obu stronach zębów na ogniwach gąsienic zaszpachlowane lub w inny sposób usunięte? Z nami nie ma łatwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenevil Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 Mam nadzieję że te ślady po wypychaczach po obu stronach zębów na ogniwach gąsienic zaszpachlowane lub w inny sposób usunięte? Z nami nie ma łatwo. Er.... nie poprawie się Tapniete z widelca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Żeby cię pocieszyć też tak miałem kiedyś w Shermanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenevil Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 Żeby cię pocieszyć też tak miałem kiedyś w Shermanie. A podpowiedz proszę bo zglupialam, zaszpachlowac trzeba wszystkie 4 dziurki? Tapniete z widelca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Nie, tylko te dwie po obu stronach zębów (te większe). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenevil Posted September 13, 2017 Author Share Posted September 13, 2017 A w przerwie pomiędzy klejeniem gąsek i t34. Kawał czołgu z tego Chi-ri Wanna sklejona i maznieta podkładem Złożone na sucho - pasuje jak ulał Uwagi jak zwykle mile widziane Pozdrawiam cieplutko Tapniete z widelca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Wanna sklejona i maznieta podkładem Podkład przy pędzlu jeśli nie jest np. z puszki, a nakładany pędzlem to zbedna czynność ktora, co wiecej, sprawia że każda następna warstwa farby staje sie grubsza, przez co model wydaje się mydlany i zalany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenevil Posted September 13, 2017 Author Share Posted September 13, 2017 Wanna sklejona i maznieta podkładem Podkład przy pędzlu jeśli nie jest np. z puszki, a nakładany pędzlem to zbedna czynność ktora, co wiecej, sprawia że każda następna warstwa farby staje sie grubsza, przez co model wydaje się mydlany i zalany. Pomazalam podkładem, bo biała farba dość słabo kryje i nie wiem ile warstw musiałabym położyć bez podkładu, ale słuszne spostrzeżenie - zaopatrze się w podkład z puszki Pozdrawiam cieplutko Tapniete z widelca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenevil Posted September 16, 2017 Author Share Posted September 16, 2017 I w ramach ciekawostki - Wózek do chi-ri. Z przodu 1/35 plastik, z tyłu 1/25 karton Halinskiego, który składa mój Małż. Tapniete z widelca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenevil Posted September 16, 2017 Author Share Posted September 16, 2017 Tapniete z widelca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenevil Posted September 16, 2017 Author Share Posted September 16, 2017 A tak wygląda zawieszenie Tapniete z widelca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 Jak malujesz białą, to najpierw, jako podkład, pomaluj srebrną farbą. Biała będzie lepiej kryła . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts