Almirante Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Klasa 4 - Okręty i statki Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Witam Niedawno wpadł mi w łapy model hunta z IBG, konkretnie HMS Zetland 1942. Na szczęście kalkomania zawiera oznaczenia do wszystkich wyprodukowanych modeli, więc zdecydowałem się zbudować go jako Ślązaka, w wersji spod Dieppe i wystartować z nim w konkursie. Sam nie wiem jeszcze, czy będzie przed czy po akcji, z tymi odpryskami na dziobie. Inbox, a w zasadzie zawartość folii, bo model dostałem już bez pudełka kalkomania i mała, delikatna blaszka parę zbliżeń, lufy będą do wymiany... ... a osłony dział do pocienienia. Jak na razie model bardzo przyjemny w montażu, choć te osłony przeciwodłamkowe mogli zrobić z blaszki... Z pomostem bojowym będzie jeszcze trochę roboty c.d.n. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 jak na IBG przystało - ramki pancerne i detalizacja "betonowa" Ale warto się pomęczyć dla efektu finalnego - na pewno za ORP będą dodatkowe "punkty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Almirante Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Oj tak, ale... od czego są pilniki i papier ścierny Heh, mnie samego już korciło na jakiegoś PL-a. W końcu ile można tych Japońców i Brytoli ;) Na razie trochę drobiazgów; niestety na zestawowej blaszce brak anteny radaru Typ 285, trzeba będzie tworzyć samemu. Na pomoscie dodałem nową podłogę i nieco go zdetalowałem, wzorując się na relacjach kartonowych modeli z 1/200. Wyposażenie dodam po malowaniu. i żeby nie było, jest groszówka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Fajnie Ci idzie. Osłony przeciwodłamkowe w swoich Huntach odchudziłem skrobiąc po ich powierzchni nożykiem Olfy, potem wystarczyło wyrównać papierem ściernym. Oczywiście, siadam do kibicowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 13 Listopada 2017 Share Napisano 13 Listopada 2017 Halo, halo, jak tam Ślunzok idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi