KAMIL90 Napisano 12 Września 2017 Napisano 12 Września 2017 Witam .Naszła mnie ochota na bardziej ambitny projekt a mianowicie Jagdpanzer IV L/70 (V) najpóźniejszej z możliwych konfiguracji Model dragona jest dobry ale bez kilku poprawek się nie obejdzie by zbudować pojazd z ostatniej serii produkcyjnej . Ostatnia seria Jagdpanzerów róźniła się wieloma szczegółami: - na przednich włazach inspekcyjnych nie było już otworów wentylacyjnych - zamiast nich były po prostu uchwyty. - podpora pod lufę była lita bez otworu ulgowego - dach nadbudówki różnił się dość istotnie - prowadnice do ruchomej osłony celownika składały się z wielu przykręconych elementów, a nie jak zaproponował producent z podłużnych przyspawanych prowadnic - pojawiły się także trzy pilzneny ( nie wiem czy dobrze określiłem )do stabilizowania trójnoga lornety nożycowej; -wokół włazów pojawiły się śruby -pojawiły się pilzneny do ustawiania dwu tonowego dźwigu; - zmieniono minimalnie podstawę naciągu gąsienic - zrezygnowana z dospawywania dodatkowych elementów poszerzających listwę nad naciągiem gąsienic - wiele pojazdów miało instalowane "kolanka" na rurach wydechowych - niektóre pojazdy miały odlewane koło napinające - nieliczne pojazdy nie miały w ogóle instalowanych dodatkowych bocznych osłon przedziału silnika - niektóre pojazdy miały założony najpóźniejszy model gąsienic Do budowy modelu wykorzystałem - Dragon 6397 - konwersję od Paperpanzer na finalną wersję PPP35010 Jagdpanzer IV (V) final conversion -PanzerArt Re35-082 Mantlets with cast marks for Jagdpanzer IV L/l/70 , oraz podstawę anteny i gaśnicę - Friulmodel ATL-28 - Aber 38082 - ruchome podwoźe z Tristara Brakuje jeszcze kilku elementów dojdą po malowaniu Cytuj
Taki Jeden Napisano 12 Września 2017 Napisano 12 Września 2017 Podoba mi się. Takie złożone, ale jeszcze nie pomalowane modele mają w sobie coś. Cytuj
meser262 Napisano 13 Września 2017 Napisano 13 Września 2017 Merytorycznie nie mam do czego się doczepić - SUPER! Jedynie szkoda że bez relacji z budowy. No czekam na efekt końcowy. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi