Nikita Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 (edytowane) Witam, prezentuje warsztat modelu stukasa. Model ten oraz drugi jaki prowadzę (ju-88) jest moim powrotem po ponad 10 latach do klejenia. Jako że wcześniej mistrzem modelarstwa nie byłem tak teraz zabrałem się na poważnie wpierw kompletując materiały i narzędzia przynajmniej te podstawowe. Model jest nieco już na średniozaawansowanym poziomie, starając się od początku zachowywać właściwy schemat wykonywania modelu i w miarę możliwości jak najlepszą technikę obróbki jak i malowania. Oczywiście nie udało się uniknąć błędów ale z założenia miał to być trening i nabycie wprawy przed jakimś poważniejszym wykonaniem. Stukas wynokuję tylkoz elementów z pudła. Są dwie wersje (z silnikiem lub z zabudowanym silnikiem) wybrałem tą z zabudowanym silnikiem w malowaniu z 1940 r. Obecny etap wygląda tak: Z góry dziękuję za sugestie i rady Edytowane 14 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Sugestia jest taka... zdjęcia nie wyświetlają się... Pozdrawiam. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 13 Września 2017 Zmień hosta zdjęć na inny, ponieważ photobucket jest płatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikita Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 problem zdjęć rozwiązany, zmiana na imgur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenevil Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Zwaloryzuj środek, bo smutno wygląda, a sztukas a ile mnie pamięć nie myli ma dość dużo przeszklenia pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 1. kup papier ścierny, pilniki i szpachle. I używaj ich. spiona na chłodnicy jest straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikita Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 1. Racja, też mi czegoś brakowało w środku, postaram się jakieś pasy dorobić, troszkę więcej detali dodać dojdzie jeszcze uzbrojenie pokładowe. 2. Papier jest, pilnik też. Co do szpachli to też aczkolwiek zadowolony jestem z niej średnio - Wamodu - trochę za gęsta i za szybko schnie, przynajmniej tak mi się wydaje. Obudowa chłodnicy tez mi spokoju nie dawała. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Szpachla Wamodu jest beznadziejna i rzeczywiście szybko schnie. Zainwestuj w szpachle Tamiya białą. Nie wysycha tak szybko, lepiej się nakłada. Sam zobaczysz różnicę jak kupisz i użyjesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi