erolo2000 Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Cześć i czołem Waszmościowie Crusader II od S-Model'a skończony. Polskie barwy UK 1943/44 P.S. Ok. Brakuje paru elementów na bocznych fartuchach ... Fotka W trakcie roboty: Gotowy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Fajny. Podoba mi się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Podoba się tylko mam wrażenie że powinien być w brązie czołgowym bo tek kolor jaki dałeś to 44 rok i nowe pojazdy, remontowane , modernizowane. Przykład Cromwell Maczka pokryty jaśniejszą wcześniejszą barwą a znaki wcześniejszego użytkownika zamalowane Olive Drab 15,pozdrawiam OLO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted October 3, 2017 Author Share Posted October 3, 2017 Dzięki Panowie za miłe słowo - jestem z niego zadowolony tylko mam wrażenie że powinien być w brązie czołgowym bo tek kolor jaki dałeś to 44 rok i nowe pojazdy, remontowane , modernizowane. Przykład Cromwell Maczka pokryty jaśniejszą wcześniejszą barwą a znaki wcześniejszego użytkownika zamalowane Olive Drab 15,pozdrawiam OLO... Może i tak - próbowałem się wzorować na tej fotce, ale sam wiesz jak to z tymi kolorami , odcieniami https://en.wikipedia.org/wiki/File:Crusader_tanks_in_Yorkshire_1942.jpg P.S. W świetle dziennym kolor jest kapkę ciemniejszym jak i z resztą pozostałych moich modeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Super robota, pojazd ładnie posklejany, pomalowany no i najważniejsze ciekawy. Kiedyś była seria artykułów o polskich Crusaderach i Convenanterach na wyspach w Militariach XX wieku. To dobre podstawowe kompendium, godna uwagi jest tez zacna seria pt "Śladami polskich gąsienic". Z uwag, możesz stosować nieco jaśniejsze barwy, robisz całkiem ładne te modele i byłyby lepiej widoczne na zdjęciach. ps. Czy masz jakieś plany nt drugiego egzemplarza? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Spodobał się, nawet bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 Dzięki za uznanko ps. Czy masz jakieś plany nt drugiego egzemplarza? pozdrawiam Odp: A i owszem mam ...w trakcie ;) http://www.dantaylormodelworks.com/crusader-aa-mk-iii-conversion-set-243-p.asp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts