Abominus Napisano 16 Października 2017 Napisano 16 Października 2017 Cześć! Jestem w trakcie budowy Mitsubishi Zero A6M2 Model 21, który jest w malowaniu typowym dla tych samolotów zaokrętowanych na lotniskowcach czyli jasnym (użyłem farby Pactra A43 - Gull Gray). Chcę na nim zrobić obicia. Problem w tym, że nie wiem w jakim kolorze je najlepiej zrobić. Osłona silnika jest czarna no to wiadomo, że jakimś aluminiowym kolorem czy po prostu białym. Nie mam pojęcia jakim podkładem malowali japońce swoje Zera, czy w ogóle go używali? Tak więc jaki kolor imitowałby najlepiej kolor obić? Cytuj
filipsg Napisano 16 Października 2017 Napisano 16 Października 2017 Obicia i odrapania na japońskich samolotach były najczęściej do gołego aluminium, więc srebrne/stalowe. Cytuj
Skarga Napisano 16 Października 2017 Napisano 16 Października 2017 najczęściej do gołego aluminium, więc srebrne/stalowe. A nie wystarczy... aluminium zamiast srebra i stali? Cytuj
Abominus Napisano 16 Października 2017 Autor Napisano 16 Października 2017 No i mam odpowiedź Dzięki chłopaki!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi