Abominus Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 Cześć! Jestem w trakcie budowy Mitsubishi Zero A6M2 Model 21, który jest w malowaniu typowym dla tych samolotów zaokrętowanych na lotniskowcach czyli jasnym (użyłem farby Pactra A43 - Gull Gray). Chcę na nim zrobić obicia. Problem w tym, że nie wiem w jakim kolorze je najlepiej zrobić. Osłona silnika jest czarna no to wiadomo, że jakimś aluminiowym kolorem czy po prostu białym. Nie mam pojęcia jakim podkładem malowali japońce swoje Zera, czy w ogóle go używali? Tak więc jaki kolor imitowałby najlepiej kolor obić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 Obicia i odrapania na japońskich samolotach były najczęściej do gołego aluminium, więc srebrne/stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 najczęściej do gołego aluminium, więc srebrne/stalowe. A nie wystarczy... aluminium zamiast srebra i stali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 16 Października 2017 Autor Share Napisano 16 Października 2017 No i mam odpowiedź Dzięki chłopaki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi