bartek33365 Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Dwa polskie Leośki. 2A5 robiony z zestawu: Obecny stan taki Oba będzie wspierać częściami ten egzemplarz, choć będzie trzeba i coś tam podorabiać. Z 2A4 sytuacja jest troszkę bardziej skomplikowana. Musi to być stary zestaw. Model ma słabszy detal od A5/A6. Dlatego też będę robił z dwóch modeli jeden. Przede wszystkim koła, które są okropne. 2A4 po lewej. Tak więc będzie sporo roboty aby jakoś to wyglądało. Do tego kalki od Toro Model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan_Kurt Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 No panie, jedziesz Pan. Aż jestem ciekawy jak wyjdzie. Aktualnie też buduję A4, zgadza się model jest katastrofalnie odwzorowany. Jak chcesz, możesz pogrubić lufę od przedmuchiwacza do wylotu ~ 2,8mm (chyba, jak dobrze pamiętam) i dorobić antypoślizgi, jak i również "daszek" dowódcy. To największe wady A4 jakie znalazłem. Pozdrawiam Kurt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAW Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Ciekawy temat. Jakieś blaszki planujesz? Extratech robi fajne..można te kosze na tyle wierzy wymienić. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 To i ja podejrzę. Kupiłem sobie kiedyś Hasegawę Leoparda 2A4 to co ty wiesz o kołach Niestety gdy ja szukałem tej wersji to nigdzie nie była dostępna. Wziąłem Hase z ambitnym planem ,który po zerknięciu do pudła się załamał. PS do znawców Leosi: czy można sklonować koła z 2A5 di 2A4 ? Są identyczne czy czeka mnie rzeźba ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan_Kurt Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 PS do znawców Leosi: czy można sklonować koła z 2A5 di 2A4 ? Są identyczne czy czeka mnie rzeźba ? Można. To cały czas ten sam kadłub. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 To cały czas ten sam kadłub. Inny układ włazu kierowcy, inne mocowania bocznych fartuchów, A4 nie ma kamery cofania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan_Kurt Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Inny układ włazu kierowcy, inne mocowania bocznych fartuchów, A4 nie ma kamery cofania. Miałem na myśli zawieszenie... Co do fartuchów polemizowałbym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Dzięki za odpowiedź. Ps Czy model 2A4 to przypadkiem nie Matchbox? Tak jak T-80BV ,ktorego kiedyś robiłem...przysiągł był ,że tak właśnie jest Ps No i dobrze pamiętałem..... PK182.... http://www.onthewaymodels.com/reviews/RevellAG/Leopard2A5prev.htm Tak w ramach ciekawostki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Co do fartuchów polemizowałbym. A5 A4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts