bartek33365 Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 Dwa polskie Leośki. 2A5 robiony z zestawu: Obecny stan taki Oba będzie wspierać częściami ten egzemplarz, choć będzie trzeba i coś tam podorabiać. Z 2A4 sytuacja jest troszkę bardziej skomplikowana. Musi to być stary zestaw. Model ma słabszy detal od A5/A6. Dlatego też będę robił z dwóch modeli jeden. Przede wszystkim koła, które są okropne. 2A4 po lewej. Tak więc będzie sporo roboty aby jakoś to wyglądało. Do tego kalki od Toro Model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 No panie, jedziesz Pan. Aż jestem ciekawy jak wyjdzie. Aktualnie też buduję A4, zgadza się model jest katastrofalnie odwzorowany. Jak chcesz, możesz pogrubić lufę od przedmuchiwacza do wylotu ~ 2,8mm (chyba, jak dobrze pamiętam) i dorobić antypoślizgi, jak i również "daszek" dowódcy. To największe wady A4 jakie znalazłem. Pozdrawiam Kurt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Ciekawy temat. Jakieś blaszki planujesz? Extratech robi fajne..można te kosze na tyle wierzy wymienić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 To i ja podejrzę. Kupiłem sobie kiedyś Hasegawę Leoparda 2A4 to co ty wiesz o kołach Niestety gdy ja szukałem tej wersji to nigdzie nie była dostępna. Wziąłem Hase z ambitnym planem ,który po zerknięciu do pudła się załamał. PS do znawców Leosi: czy można sklonować koła z 2A5 di 2A4 ? Są identyczne czy czeka mnie rzeźba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 PS do znawców Leosi: czy można sklonować koła z 2A5 di 2A4 ? Są identyczne czy czeka mnie rzeźba ? Można. To cały czas ten sam kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 To cały czas ten sam kadłub. Inny układ włazu kierowcy, inne mocowania bocznych fartuchów, A4 nie ma kamery cofania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Inny układ włazu kierowcy, inne mocowania bocznych fartuchów, A4 nie ma kamery cofania. Miałem na myśli zawieszenie... Co do fartuchów polemizowałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Dzięki za odpowiedź. Ps Czy model 2A4 to przypadkiem nie Matchbox? Tak jak T-80BV ,ktorego kiedyś robiłem...przysiągł był ,że tak właśnie jest Ps No i dobrze pamiętałem..... PK182.... http://www.onthewaymodels.com/reviews/RevellAG/Leopard2A5prev.htm Tak w ramach ciekawostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Co do fartuchów polemizowałbym. A5 A4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi