sushi79 Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 Witam. Wraz ze scania bede budowa Ford Mustanga. Model jest z wydawnictwa DeAGOSTINI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 21 Października 2017 Share Napisano 21 Października 2017 W O W Czekam z ciekawości na aktualizacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 21 Października 2017 Share Napisano 21 Października 2017 Super będę śledził kupiłeś całość na raz czy zbierałeś po jednym numerze? I jeśli mozna zapytać to ile taka przyjemność kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 21 Października 2017 Autor Share Napisano 21 Października 2017 Browarek90. zbierałem tydzień po tygodniu a ze mieszkam w UK i pracuje w dystrybucji prasy i magazynów kolorowych to mam zniżkę . mnie to kosztowało 685 fontów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 uuuu... 1:8 to będzie gigantus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 uuuu... 1:8 to będzie gigantus Powiem więcej: Gigantus Clasicus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 Witam. No i zaczęło się... no początek fragment przodu i cześć silnika.. \ silnik oryginalnie wyglądał pomalowany na jeden kolor... postanowiłem go trochę zmienić.. a tak wygląda porównanie ze skala 1:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 23 Października 2017 Autor Share Napisano 23 Października 2017 To lecimy dalej. upiększyłem trochę kola.. pomalowałem tez na inny kolor zaciski (oryginał srebrny ) foter jedne drzwi.. a także kawałek układu wydechowego - trochę go pomazałem to na tyle na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 25 Października 2017 Autor Share Napisano 25 Października 2017 Witam . Działam dalej... podwozie ... i wszyscy którzy znają moje modelarstwo wiedza że nie lubię brudzenia.... tak że jest to moje naprawdę pierwsze brudzenie.. i wszystkie elementy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 25 Października 2017 Share Napisano 25 Października 2017 Pomalowany silnik lepiej wygląda , ogólnie robi wrażenie ale za duzo to sie nie namodelujesz jak klocki lego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Nie miałem dotychczas do czynienia z podobnymi zestawami aut. Wiem że u nas są Maluchy, kiedyś była Warszawa. Czy to wszystko przychodząc z kolejnymi numerami, jest już wymalowane, pochromowane i odpicowane tak że tylko skręcić? Czy coś trzeba kleić, szpachlować, czy tylko śrubki i złożyć razem? Czy tak jak w żaglowcach drewnianych tzw zestawowych, gdzie jeszcze jest mnóstwo pracy i kombinowania żeby zestaw doprowadzić do finału. A jak z samochodami? Jeśli tak to daje dużą gwarancję na świetny efekt końcowy. Bo jak wiemy sama gonitwa za króliczkiem może być baaaardzo trudna i czasochłonna. Powodzenia, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 i wszyscy którzy znają moje modelarstwo wiedza że nie lubię brudzenia.... tak że jest to moje naprawdę pierwsze brudzenie.. Nie chodzi o to, żeby ubrudzić, ale o to, żeby zaakcentować detale. Przykładowo tu: dałbym wascha, żeby podkreślić śruby mocujące, ciężarek (wyważenie) i zawór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 27 Października 2017 Autor Share Napisano 27 Października 2017 No właśnie muszę to zrobić bo tak " łyso" to wygląda. Dzięki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Nie miałem dotychczas do czynienia z podobnymi zestawami aut. Wiem że u nas są Maluchy, kiedyś była Warszawa. Czy to wszystko przychodząc z kolejnymi numerami, jest już wymalowane, pochromowane i odpicowane tak że tylko skręcić? Czy coś trzeba kleić, szpachlować, czy tylko śrubki i złożyć razem? Czy tak jak w żaglowcach drewnianych tzw zestawowych, gdzie jeszcze jest mnóstwo pracy i kombinowania żeby zestaw doprowadzić do finału. A jak z samochodami? Jeśli tak to daje dużą gwarancję na świetny efekt końcowy. Bo jak wiemy sama gonitwa za króliczkiem może być baaaardzo trudna i czasochłonna. Powodzenia, pozdrawiam. Pomalowane jest i tylko składasz ewentualnie możesz cos poprawić jak chcesz zależy od kolekcji ale te 100 numerów trzeba liczyc razy średnio 29 zł to masz prawie 3000 zł. Czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 W modelarstwie każdy znajdzie coś dla siebie, więc taka opcja też ma sympatyków. Dzieki temu jest różnorodnie i na takim można podpatrzeć detale gdy mamy ten sam model tylko w plastiku w 1/24 czy 1/16... choć ta ostatnia skala chyba powoli wyginie niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi