koksik750 Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 Wracam po dluższej przerwie - troszkę więcej pracy było. Karoseria wypolerowana ( tylko że troszkę brudna jeszcze ) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 O kurde , ale lustro , za lakier . Super ta wiśnia wygląda . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Tuż, tuż nad progami bocznymi jest niedopolerowane. Mam nadzieję, że o tym wiedziałeś i że to poprawisz, bo taka pierdółka na 20 minut roboty, nie może zepsuć efektu który się zapowiada Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 wiem, wiem, postaram się coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Ty polerujesz Tamiyą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 3 pastami Tamiyi - course, fine i finish. Na to jeszcze na koniec pójdzie mleczko Tamiyi, żeb y nabłyszczyć model i pozbyć sie odcisków itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 No tym razem mogę Ci pogratulować bardzo ładny lakier . czekamy na złożenie w całość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Lutego 2008 Autor Share Napisano 27 Lutego 2008 W związku iż czekam na folie BMF do oklejenia uszczelek, wykańczam karoserie: pomalowałem kratke w zderzaku: Teraz tylko okleić uszczelki i można wszystko montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 W związku iż czekam na folie BMF do oklejenia uszczelekTo jednak beda w chromie? I dobrze, bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Lutego 2008 Autor Share Napisano 27 Lutego 2008 Tak, będą. Co śmieszne dziś jak wchodziłem do domu to na osiedle wjechał koleś z lawetą, a na lawecie..... wiśniowy lexus IS250.... identyczny kolorek jak mój...normalnie prześliczny asmochodzik....Szkoda że nie mi go doręczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 normalnie prześliczny asmochodzik...To fakt, ladniutki jest. Zdjecia pochcodza z... z internetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Lutego 2008 Autor Share Napisano 27 Lutego 2008 Jednak w swoim zmieniam felgi bo te z zestawu wygladaja ochydnie... nowe juz do mnie leca... A pomyśleć że o mały włos miałbym taki pod swoim domem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 29 Lutego 2008 Autor Share Napisano 29 Lutego 2008 Dziś rano otrzymałem folię więc od razu przystąpiłem do obklejania, oto co otrzymałem po godzinie walki z ciężkimi uszczelkami w lexusie: Zadowolony jestem, choć nie do końca, ale jak na pierwszy raz jest ok. Teraz montaż pozostałych elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 29 Lutego 2008 Zarąbiście to wygląda. A te paski to wycinałeś proste, czy zaokrąglone na kształt uszczelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 29 Lutego 2008 Autor Share Napisano 29 Lutego 2008 Proste. Najgorzej było z uszczelkami w tylnych drzwiach - ciężko było obkleić, łuk jest bardzo ostry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Miodnie Ci to wyszło , jak chromowana wstawka z kompletu wygląda . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 29 Lutego 2008 Autor Share Napisano 29 Lutego 2008 Dalsze poczynania: Gotowy tył: Gotowy przód ( jeszcze tylko wyczyścić nadmiar przezroczystego kleju ze zderzaka: Wklejona szyba: Tak mi się spodobała to folia że obkleiłem klamki zamiast je malować na srebrno: I gotowe wnętrze: Teraz zostały takie pierdoły jak zamontować fototrawione wycieraczki, płetwe na dachu, rejestracje, no i oczywiście deser - czyli nowe felgi. A potem wszystko do "kupy" mleczko polerskie i idziemy do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Superowo , czysto jak nigdzie . Tyle ze ta deska rozdzielcza jakas dziwna jest , jak by niedomalowana . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Naprawdę super. Jak go postawisz w plenerze i zrobisz zdjęcia, to założę się, że wiele ludzi pomyśli, że prawdziwy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 29 Lutego 2008 Autor Share Napisano 29 Lutego 2008 Superowo , czysto jak nigdzie . Tyle ze ta deska rozdzielcza jakas dziwna jest , jak by niedomalowana . Pozdro Pewnie chodzi ci o prawy kant srebrnego panela? Jest pomalowany tyle że po pierwsze tam prysnąłem delikatniej żeby nawiew był ciemniejszy a po drugie kierownica i cala obudowa zegarów troszkę odbija się w tym srebrnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Mam prośbę - czy możesz opisać metodę wycinania i dopasowywania tych chromów z folii BMF ? Też mam zamiar się za to zabrać, a nie chciałbym doświadczalnie odkrywać tego, co już doskonale opanowałeś ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 29 Lutego 2008 Autor Share Napisano 29 Lutego 2008 Kolega Draz zrobił doskonały temat o tym: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?t=23&highlight=oklejanie+foli%B1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 Dziś po pracy małe postępy końcowe nad modelem: Wklejone rejestracje i fototrawione wycieraczki: No i przyszły felgi - są w trakcie kładzenia kalek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Fajne felgi , mam pytanko co do tej folii , czy jest ona sztywna czy moze jak kartka papieru ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 Ta folia jest bardzo delikatna - zachowuje się tak samo jak zwykła folia kuchenna, tyle że łatwiej ją przerwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi