Skocz do zawartości

Lexus IS350 Deluxe Version 1:24 Fujimi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wracam po dluższej przerwie - troszkę więcej pracy było. Karoseria wypolerowana ( tylko że troszkę brudna jeszcze ) :

DSC00901.jpg

DSC00903.jpg

DSC00904.jpg

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tuż, tuż nad progami bocznymi jest niedopolerowane. Mam nadzieję, że o tym wiedziałeś i że to poprawisz, bo taka pierdółka na 20 minut roboty, nie może zepsuć efektu który się zapowiada

Pozdro.

Napisano

3 pastami Tamiyi - course, fine i finish. Na to jeszcze na koniec pójdzie mleczko Tamiyi, żeb y nabłyszczyć model i pozbyć sie odcisków itp

Napisano

No tym razem mogę Ci pogratulować bardzo ładny lakier . czekamy na złożenie w całość .

Napisano

W związku iż czekam na folie BMF do oklejenia uszczelek, wykańczam karoserie:

pomalowałem kratke w zderzaku:

DSC00909.jpg

Teraz tylko okleić uszczelki i można wszystko montować

Napisano
W związku iż czekam na folie BMF do oklejenia uszczelek
To jednak beda w chromie? I dobrze, bardzo dobrze.
Napisano

Tak, będą. Co śmieszne dziś jak wchodziłem do domu to na osiedle wjechał koleś z lawetą, a na lawecie..... wiśniowy lexus IS250.... identyczny kolorek jak mój...normalnie prześliczny asmochodzik....Szkoda że nie mi go doręczał

Napisano
normalnie prześliczny asmochodzik...
To fakt, ladniutki jest.

5354d1134423978-dan-neil-los-angeles-times-reviews-2006-lexus-is250-20835779.jpg

2006_Lexus_IS250_ext_1.jpg

Zdjecia pochcodza z... z internetu...

Napisano

Jednak w swoim zmieniam felgi bo te z zestawu wygladaja ochydnie... nowe juz do mnie leca... A pomyśleć że o mały włos miałbym taki pod swoim domem :P

Napisano

Dziś rano otrzymałem folię więc od razu przystąpiłem do obklejania, oto co otrzymałem po godzinie walki z ciężkimi uszczelkami w lexusie:

DSC00914.jpg

DSC00913.jpg

Zadowolony jestem, choć nie do końca, ale jak na pierwszy raz jest ok.

Teraz montaż pozostałych elementów

Napisano

Proste. Najgorzej było z uszczelkami w tylnych drzwiach - ciężko było obkleić, łuk jest bardzo ostry

Napisano

Dalsze poczynania:

Gotowy tył:

DSC00915.jpg

Gotowy przód ( jeszcze tylko wyczyścić nadmiar przezroczystego kleju ze zderzaka:

DSC00920.jpg

Wklejona szyba:

DSC00919.jpg

DSC00921.jpg

Tak mi się spodobała to folia że obkleiłem klamki zamiast je malować na srebrno:

DSC00916.jpg

I gotowe wnętrze:

DSC00917.jpg

DSC00918.jpg

Teraz zostały takie pierdoły jak zamontować fototrawione wycieraczki, płetwe na dachu, rejestracje, no i oczywiście deser - czyli nowe felgi. A potem wszystko do "kupy" mleczko polerskie i idziemy do galerii

Napisano

Naprawdę super. Jak go postawisz w plenerze i zrobisz zdjęcia, to założę się, że wiele ludzi pomyśli, że prawdziwy...

Pozdrawiam

Napisano
Superowo , czysto jak nigdzie . Tyle ze ta deska rozdzielcza jakas dziwna jest , jak by niedomalowana . Pozdro

Pewnie chodzi ci o prawy kant srebrnego panela? Jest pomalowany tyle że po pierwsze tam prysnąłem delikatniej żeby nawiew był ciemniejszy a po drugie kierownica i cala obudowa zegarów troszkę odbija się w tym srebrnym

Napisano

Mam prośbę - czy możesz opisać metodę wycinania i dopasowywania tych chromów z folii BMF ? Też mam zamiar się za to zabrać, a nie chciałbym doświadczalnie odkrywać tego, co już doskonale opanowałeś .....

Napisano

Dziś po pracy małe postępy końcowe nad modelem:

Wklejone rejestracje i fototrawione wycieraczki:

DSC00935.jpg

DSC00934.jpg

DSC00933.jpg

No i przyszły felgi - są w trakcie kładzenia kalek:

DSC00932.jpg

Napisano

Ta folia jest bardzo delikatna - zachowuje się tak samo jak zwykła folia kuchenna, tyle że łatwiej ją przerwać.