Tenggeri Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Kategoria Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Cześć. Niedawno dostałem taki model i postanowiłem że będzie w sam raz na konkurs: Zrobiłem wideo recenzję, jeżeli ktoś jest zainteresowany jak to wygląda zapraszam tutaj: Regulaminowy In-box (nie ma tego dużo, raptem 123 części) Model będzie w pudełkowym malowaniu (jesienny zgniłozielony khaki ;) ) Jak na razie zrobiłem tyle: Zgodnie z instrukcją pracę rozpocząłem od ramy oraz przedniej części ciężarówki. Następnie dodałem hak holowniczy z tyłu. Wszystkie części pasowały do siebie bez żadnych problemów tylko linia szwu na ramie była trochę trudna do usunięcia. Aby mieć pewność, że model będzie wyglądał dobrze nawet od spodu usunąłem wszystkie ślady po wypychaczach. Nawierciłem również końcówkę wydechu Jak na razie tyle, budowa w toku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 Fajny japoniec. Nie widziałem wcześniej tego modelu, aż się prosi żeby jakąś dioramkę do niego dorobić Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 Fajna ciężarówka z ciekawości będę zaglądał. ... aż się prosi żeby jakąś dioramkę do niego dorobić popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Listopada 2017 Autor Share Napisano 10 Listopada 2017 Nie wykluczam małej podstawki, ale wicie jak jest, wszystko zależy od weny Jak na razie budowa w toku: Zlożyłem tylne zawieszenie, więc etap budowy podwozia został zakończony. Na zdjeciu widać również, że wymieniłem uchwyt na masce. Widok od spodu, jak na razie żadnych widocznych śladów po wypychaczach. Koła. Przednie koło skałda się z dwóch elementów a tylne z trzech. W miejscu łączenia poszczególnych częsci, które niefortunnie wypada na oponie nałożyłem akrylową szpachlę. Pojazd już na swoich własnych kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 Nie wykluczam małej podstawki, ale wicie jak jest, wszystko zależy od weny no i czasu.... Na razie to poskładaj autko do kupy z malowaniem a potem jak będzie czas to walnij podstawkę bo warto Tylko byś musiał jakiś pasujących i sensownych figurasów poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 11 Listopada 2017 Share Napisano 11 Listopada 2017 A tak z czystej ciekawości, to producent przewidział jakiś silnik, czy przód jest zupełnie pustą skrzyneczką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 13 Listopada 2017 Autor Share Napisano 13 Listopada 2017 Z czasem to jest ciężka sprawa u mnie Silnika niestety producent nie dołaczył. Lecimy dalej z budową- kabina: Jak widać producent nie dołączył części przezroczystych dla szyb w drzwiach. Na box-arcie są one widoczne a w pudełku z modelem ich nie ma. Dziwna rzecz. Pojazd gotowy na montaż ostatniego głównego podzespołu- paki. Dodałem przewody do świateł oraz wywierciłem dziury na korbę rozruchową (przedni zderzak i grill) Widok na wnętrze kabiny. Trochę tu pusto, ale po pomalowaniu dodam jakieś bambetle. Kanapa kierowcy. Użyłem kawałka chusteczki i wikolu żeby nadać kanapie teksturę materiału. Po malowaniu na pewno będzie wyglądać to lepiej niż oryginalna część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 18 Listopada 2017 Autor Share Napisano 18 Listopada 2017 Lecimy dalej: Paka skończona Wymieniłem pełne plastikowe uchwyty na zasobnikach pod paką na zrobione własnoręcznie z kawałka drutu. Równie brzydkie zapięcia na burtach podmieniłem na lepsze fototrawionki. Widok na spód paki, trzeba powiedzieć, że całkiem nieźle zdetalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 22 Listopada 2017 Autor Share Napisano 22 Listopada 2017 Skończyłem wnętrze kabiny i tak jak pisałem wcześniej dodałem do środka bańkę i skrzynkę z warzywami dla urozmaicenia wnętrza. Dokończyłem również składanie kabiny i dodałem kilka końcowych detali. Następnie pozostałe komponenty ciężarówki zapodkładowałem na czarno. Na podłodze paki użyję płynu do zdrapek, więc pomalowałem podłogę na kolor z grubsza imitujący drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Listopada 2017 Share Napisano 24 Listopada 2017 Opcja skrzynki w szoferce jakoś kiepsko mi się widzi... tym bardziej z "zieleniną" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 Mi się podoba, lepsze to niż puste ściany :P Malowanie koloru bazowego, prace w toku. Następny krok- wyciąganie detali pędzlem. Na podłodze paki użyłem płynu Worn Effect od Ak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Listopada 2017 Share Napisano 28 Listopada 2017 Prezentuje się znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi