MateuszK. Napisano 11 Listopada 2017 Share Napisano 11 Listopada 2017 Witam, poszukuję wszelkich informacji, artykułów, książek, zdjęć czy co tam jeszcze można rozumieć pod pojęciem "dokumentacji modelarskiej" na temat Dakot (Douglas C-47), które po wojnie trafiły do Polski- zarówno tych od Sowietów jak i tych później zakupionych od Amerykanów. Również wszelkie relacje i wspomnienia obsługi i pilotów (tych późniejszych- polskich oczywiście) będą dla mnie cennym materiałem źródłowym. Planuję wykonać jedną z Polskich Dakot, jako model z dużym wkładem własnym i o ile posiadam większość potrzebnej dokumentacji technicznej, to z merytoryczną wciąż stoję w miejscu. Będę wdzięczny za każdą pomoc i obiecuję, że pomoc ta zostanie właściwie wykorzystana Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Listopada 2017 Share Napisano 11 Listopada 2017 Kilka przykładowych pozycji, gdzie są informacje i fotki: Polski samolot i barwa 1943-2016 - T.Królikiewicz TBiU C-47 36 Samodzielny Specjalny Pułk Lotniczy 1947-1963 Historia Polskiego Lotnictwa Wojskowego 1945-1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 11 Listopada 2017 Share Napisano 11 Listopada 2017 Polskie Skrzydła nr 5 - Ex USAAF Aircraft 1945 Wydawnictwo Stratus. http://stratusbooks.com.pl/sklep/index.php?p79,polish-wings-no-05-ex-usaaf-aircraft-1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszK. Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 Wielkie dzięki za wszystkie tytuły! Z powyższych wiedziałem tylko o TBiU, więc pozostałe 4 to dla mnie duża pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 25 Listopada 2017 Share Napisano 25 Listopada 2017 (edytowane) Jest jeszcze ksiazka Piotrka Michalskiego , pilota 36 SPLT . http://ksiegarnia-historyczna.home.pl/pl/p/36.-Specjalny-Pulk-Lotnictwa-Transportowego/3008 Edytowane 26 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Listopada 2017 Share Napisano 25 Listopada 2017 Można zajrzeć też do: - Barwa w Lotnictwie Polskim nr 4, Samoloty linii lotniczych 1945-1956; - Do Broni nr 1/2009 Lotniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi