Przemo1CK Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Witam! Właśnie skończyłem tę nowostkę Trumpetera... czyli StuGa III. Modelik relaksacyjny... takii weekendowy projekcik... zacząłem o 18.40 skończyłem o 21.42... także 3 godzinki i gotowy... Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Nie myślałeś o tym żeby przerzucić się na skale 1:35... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Niesamowite. Gratuluje. Porazajace tempo, a przy tym ladny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Nie myślałeś o tym żeby przerzucić się na skale 1:35... A cooo ? Mam zacząć się przejmować... buuaahahahaaa... I na tym skończę tą wypowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał75 Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 no no no. ładne cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 A cooo ? Mam zacząć się przejmować... buuaahahahaaa... I na tym skończę tą wypowiedź... Tjaaaaa....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 modelik mi sie podoba. Napisz proszę, czy wart swej ceny i ile szpachli zużyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2008 Hmmm, bardzo dobre pytanie czy wart... Gąsienice z gumowych pasków... u mnie były jedyne 1,5 cm za długie !! Poza tym liczba elementów to 82 z czego 42 to koła... jeśli chodzi o szpachlę to ZERO, nawet grama nie użyłem, gdyż modelik spasowany idealnie... Ogólnie z zaciśniętymi zębami, można zaakceptować jego cenę... Ja już planuje zakupić wersję B oraz E, którą wydadzą w połowie lutego. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 ogolnie pozytywne wrazenia tylko jak na moj gust przedpbrzyles z suchym pedzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 No model prezentuję się bardzo ładnie. A i czas jest zdumiewający. Chociaż jak bym miał się do czegoś przyczepić to tylko bym zawalił gratami pakę z tyłu. A to tylko dlatego że mi to pasuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Dałeś tutaj pastele/pigmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2008 w tym wypadku użyłem startych suchych pasteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Normalnie szacun na dzielni, ale czy koła napędowe nie odstają aby za bardzo od kadłuba, wyginając nieco gąsiennice "na zewnątrz"? To by był poważny problem przy i tak kuriozalnie drogim modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Witam ,cena to nie jest taka duża ,ja swojego kupiłem za 35 pln , co do gąsek to trumpeter poszedł po małej lini oporu są one do wersji C/D szersze,chociarz są fotki że i te wersje jeżdzily na tych szerszych,i jeszcze jedno Trumpeter nie lubi tej skali gdzie do cholery ryflowane błotniki???? ja się pytam, wszystkie modele w skali 1/72 ich nie posiadają trzeba dorabiać strata czasu ,swojego przez to robilem 2godziny .Co składalność to jest to następny model po KW-1 gdzie o szpachli zapominamy . A model bardzo fajny ,tylko może jednak trochę gratów na pokrywy silnika można położyć ,będzie taki rasowy stug z Rosji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 jeszcze jedno Trumpeter nie lubi tej skali Witam! Tak sobie myślę że prawda jest bardziej prozaiczna: Modele Trumpetera przeznaczone do sklejania są dla niego produktem ubocznym- podstawa to gotowce sprzedawane w tzw."cywilizowanym świecie" jako "full hands made product". W Szanghaju czy innym mieście-fabryce,żółci bracia siedząc w ziemiance przy świetle kaganka klecą klusiatymi paluszkami takie cacuszka setkami,po szesnaście godzin na dobę za miskę ryżu . Stąd wszelkie uproszczenia-jakby się dało to model składałby się z góra pięciu części . Jakiś czas temu przyglądałem się ichniejszemu Brumbarowi. Chłopaki poszli na całość . Monolit gdzie się tylko da . Ale gdyby wszystko było O.K to co by nam zostało a tak to mamy pole do gimnastycznych popisów zadając kłam powiedzeniu że z gó...a pomarańczy nie zrobisz . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 czesio, no, no...przyznam szczereze, tempo iscie olimpijskie...a i efekt wizualny bez zarzutów :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Temir ja bym u nich umarł z głodu jak by mi dali tylko tą miske ryżu ,zresztą oni by mnie nie chcieli mam grube paluchy . A to prawda z brumbarem poszli juz po całość ,ale stugi, KW, i Emila polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 28 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2008 ale stugi, KW, i Emila polecam . Marku Emil też dobry ?? Uuu a mnie on kusi od dłuższego czasu... jest wreszcie podstawa aby go zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Tylko pamiętaj błotniki trzeba dorabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Temir ja bym u nich umarł z głodu jak by mi dali tylko tą miske ryżu ,zresztą oni by mnie nie chcieli mam grube paluchy . Witam! No a chińczyk musi . Oni tam wyrzeczenia we krwi mają . A swoje paluchy z różnych względów (modelarskich) już nieraz chciałem poddać amputacji Poważniej: to Stuga już łyknołem, z KW zainwestowałem lata temu w produkty PST -wtedy bezalternatywne-(na szcęście jedynie dwie sztuki, wyrobi się z czasem )i teraz katuję jednego konkursowo . Czaję się na ich KW-2. Emil podobnie jak wszelkiej maści prototypy i inne "very limited edition" programowo odpada - mało czasu a modeli sporo a wciąż pojawiają się nowe . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi