bluriusz Napisano 21 Listopada 2017 Share Napisano 21 Listopada 2017 Witam, Już jakiś czas temu popełniłem ten model, ale zapomniałem się podzielić nim tutaj:) Sam model rewelacja. Może trochę przekombinowany i przemajstrowany, ale kleiło się go wybornie. Tak, wiem od razu bez bicia przyznaję się do zbadziania kosza.. Całość malowana mixem Tamiyowych farb - Buff 33% + Dark Yellow 33% + losowy szary, naturalnie też 33%. Na koniec dodane jeszcze trochę szarego jako że to 1973. Później pierwsze w życiu podejście do olejów jeśli chodzi o cienie i rozjaśnienia i muszę powiedzeć że mi się bardzo podobało! Poza tym, model bez dodatków spoza pudełka i gorąco polecam. Aaaaa, skłamałem. Użyłem metalowej liny bo kitowa przy styczności z klejem się rozwijała:/ I tak, wiem - za mało piachu i kurzu:) Dzięki! Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 Rzetelną ocenę zostawię ekspertom od IDF, ale mnie generalnie się podoba. Dzięki za mieszankę kolorów, choć szkoda że nie wiesz co to za szary był. Mam ten model jako że bardzo podoba mi się ten pojazd. Natomiast brak mi osłony jarzma armaty - na zdjęciach nie widziałem pojazdu bez niej. Szkoda że model jej nie zawiera i trzeba kupić osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 Witam Podoba się. Dobrze wyważone efekty zużycia. Mieszanka do idf to jak oglądasz na youtube "Andy's Hobby Headquarters" to gdzieś przy merkavie podawał skład mieszanki. Może się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Świetny, bardzo mnie się podoba . P. S. A piachu i kurzu, jak dla mnie w sam raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian J Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Ogólnie model mi się podoba. Jest ładnie pomalowany i przybrudzony. Nie pasuje mi jedynie, że zostawiłeś imitacje kabli do wyrzutni świec dymnych. Mogłeś się też trochę przyłożyć do klejenia wieży. Przydało by się przeszlifować papierem ściernym łączenie góry wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi