RysiuMajster Napisano 28 Listopada 2017 Share Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) Witam wszystkich ! Po kilku latach przerwy powoli wracam do tematyki modelarskiej. Na pierwszy ogień dość prosty model w ramach przypomnienia sobie technik i rozgrzewki. Stary ale moim zdaniem świetnie spasowany wypust Tamiya , do tego figurki również z wyżej wymienionej firmy jakościowo nie powalają ale postanowiłem wykorzystać zapasy , które mi pozostały. Model malowany akrylami do tego olej na wash'a i pigmenty. Podstawka to mix faller'a i wyrobów własnych Co do samego zamysłu to model malowany czysto fikcyjnie nie jest zgodny historycznie ale nie to było moim celem. Trochę rzeczy jeszcze do poprawy ale na warsztat już idzie kolejny projekt z zakurzonego magazynu , więc będzie na czym trenować. PS.Figuranci trochę się błyszczą ale to efekt oświetlenia naturalnie są matowi. Zapraszam do oglądania Edytowane 28 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 28 Listopada 2017 Share Napisano 28 Listopada 2017 Trochę szkoda, że pomalowany nijak, bo nie wiadomo co napisać. Gdybyś postarał się cokolwiek zbliżyć do malowania historycznego można by ewentualnie coś pochwalić lub skrytykować konstruktywnie. Jadnak gorąco dopinguję, ponieważ ja sam wróciłem do tego hobby po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysiuMajster Napisano 28 Listopada 2017 Autor Share Napisano 28 Listopada 2017 Tak jak napisałem w poście wyżej model traktowany jako trening i przypomnienie technik. Nie koncentrowałem się na prawidłowości historycznej choć wiem że to daje o wiele lepszy efekt i tematy do rozmów. Kolejne projekty będą już na pewno powiązane z historią, najbliższy zaczynam dziś, relacja niebawem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Listopada 2017 Share Napisano 28 Listopada 2017 To wygląda jak... bardzo słabo wykonany plasticzak w 1:72. Kolor jakby podczas przejazdu obok szambo trafili. I do tego jeszcze masowy suchy pędzel. Długa droga przed Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysiuMajster Napisano 28 Listopada 2017 Autor Share Napisano 28 Listopada 2017 Droga niech będzie długa lepiej być w ruchu niż spoczywać na laurach. Co do suchego to postaram się nie nadużywać go przy następnych modelach, szambowe kolory zastąpię mniej gównianymi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Możesz napisać czym malujesz - pędzel, aero? Ocenić ciężko bo jak było już nadmienione kolorystyka trochę to uniemożliwia. Suchy pędzel powoli odchodzi do lamusa, można go wykorzystać ale w takim stopniu jest GP jednak za dużo. Dodatkowo zbyt ostry kontrast kolorów. Powiedzmy tak, dobrze że jest, ale trzeba trenować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysiuMajster Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2017 Maluje Aero (figurki pędzel) co do suchego to na pewno przy nowym modelu nie będzie go aż tyle. Panzer II był typowym modelem na przypomnienie sobie wszystkiego co pamiętam z przed kilku dobrych lat, będę starał się żeby kolejne były już tylko lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi