Mates Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Witam, prezentuję ukończony przeze mnie przed kilkunastoma dniami model Fw 190 od Eduarda. Model wzbogaciłem kołami Eduarda oraz komorą karabinów również od Eduarda. Dołożyłem też pitota oraz dwie lufy na skrzydłach od Mastera. Generalnie model nie przysparzał wielkich problemów. Złożona komora karabinów pasowała niemalże idealnie, podczas suchego dopasowywania połówek kadłuba ze skrzydłami okazało się, że konieczne będzie lekkie przeszlifowanie wewnętrznej części skrzydeł. Ostatecznie dopasowałem te elementy jak trzeba, choć minimalna ilość szpachli była potrzebna. Wnikliwe oko zauważy też pewnie na spodzie w okolicach tylnego podwozia jakby niewyszpachlowane łączenie połówek kadłuba. Otóż podczas brudzenia nie zwróciłem na to uwagi, ale podczas wycierania modelu odpadł doklejany element statecznika pionowego. Okazało się, że w jego okolicach pojawiło się pęknięcie. Nie ruszałem już tego, bo jeszcze pogorszyłbym sprawę. Dokleiłem tylko ten element statecznika. Co do brudzenia jeszcze. Chciałbym dodać, na spodzie zwłaszcza, elementy eksploatacji, ale kompletnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Mam co prawda kilka kolorów farb olejnych, ale boję się, że zepsuje efekt finalny tworząc np. zacieki czy odymienia. Testy na jakimś wraku też mnie nie przekonują. Malowanie wyszło chyba średnio, choć i tak nie jest jeszcze najgorzej. Gdzieś przy samej końcówce malowania zatarły mi się charakterystyczne dla tych malować plamki kolorów na bokach kadłuba. Jak na malowanie Piwatą i tak nie jest chyba źle. Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 Malowanie wyszło chyba średnio, choć i tak nie jest jeszcze najgorzej. Gdzieś przy samej końcówce malowania zatarły mi się charakterystyczne dla tych malować plamki kolorów na bokach kadłuba Może i model fajny, ale zdjęcia kiepskie . Piwatą też można fajne plamki namalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 Bardzo lubię foki,szczególnie jak przedstawiaj maszynę na której latał bardzo dobry i odwarzny pilot,pomijając że był po złej stronie. Co do modelu,bez fajerwerków technicznych ale za to czysto i starannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorio Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Bardzo lubię foki,szczególnie jak przedstawiaj maszynę na której latał bardzo dobry i odwarzny pilot,pomijając że był po złej stronie.Co do modelu,bez fajerwerków technicznych ale za to czysto i starannie Dobrze żeby jeszcze był chonorowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Akurat,jeśli chodzi o wojnę, postępować honorowo nie zawsze znaczy dobrze.Wszystko zależy od sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi