M.J.89763 Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Cześć. Poniżej mój pierwszy model samolotu i pierwszy w ogóle w skali 1/72. Model przedstawia polskiego F16 w wersji D Block 52+. Nie wyszedł zbyt dobrze, niemniej jednak postanowiłem go pokazać i poddać go pod ocenę aby się dowiedzieć co poprawić na przyszłość Na końcowy efekt wpływ miał zarówno sam model, zwłaszcza bardzo niedopasowana owiewka której powierzchnia styku z kadłubem nijak nie pasowała do kadłuba samolotu. Kolejnym czynnikiem były zastosowane farby AMMO Mig, którymi malowałem pierwszy raz i są, że tak powiem trudne w użyciu. Na koniec model spadł mi na podłogę podczas malowania Model to KINETIC F-16D POLISH AIR FORCE 1/72 plus SNIPER XR od Eduard, rurki Pitota Master Model i kalki Techmod. Edytowane 30 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 Coś go tak utytłał i czemu osłona radaru taka jasna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 Ale fleja, nie myje się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2017 Coś go tak utytłał i czemu osłona radaru taka jasna? Faktycznie pomyliłem kolory zamiast 26270 użyłem 36375 zmieszaną z matowym bezbarwnym . Teoretycznie łatwa sprawa do poprawy aczkolwiek ten model już potraktowałem jako testowy, próbny przed złożeniem nowego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi