M.J.89763 Napisano 30 Grudnia 2017 Napisano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Cześć. Poniżej mój pierwszy model samolotu i pierwszy w ogóle w skali 1/72. Model przedstawia polskiego F16 w wersji D Block 52+. Nie wyszedł zbyt dobrze, niemniej jednak postanowiłem go pokazać i poddać go pod ocenę aby się dowiedzieć co poprawić na przyszłość Na końcowy efekt wpływ miał zarówno sam model, zwłaszcza bardzo niedopasowana owiewka której powierzchnia styku z kadłubem nijak nie pasowała do kadłuba samolotu. Kolejnym czynnikiem były zastosowane farby AMMO Mig, którymi malowałem pierwszy raz i są, że tak powiem trudne w użyciu. Na koniec model spadł mi na podłogę podczas malowania Model to KINETIC F-16D POLISH AIR FORCE 1/72 plus SNIPER XR od Eduard, rurki Pitota Master Model i kalki Techmod. Edytowane 30 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj
Tazman79 Napisano 30 Grudnia 2017 Napisano 30 Grudnia 2017 Coś go tak utytłał i czemu osłona radaru taka jasna? Cytuj
M.J.89763 Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Napisano 30 Grudnia 2017 Coś go tak utytłał i czemu osłona radaru taka jasna? Faktycznie pomyliłem kolory zamiast 26270 użyłem 36375 zmieszaną z matowym bezbarwnym . Teoretycznie łatwa sprawa do poprawy aczkolwiek ten model już potraktowałem jako testowy, próbny przed złożeniem nowego ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi