onkos1 Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Witam Rzadko coś wrzucam i zwykle nie kończe wątków, ale może tym razem się uda. Projekt na niedaleką przyszłość mam nadzieję. Dylemat co zacząć. Bydle czy bydlątko? Malowanie jeszcze nie zaplanowane więc podpowiedzi mile widziane. Zresztą jak ktoż ma jakieś pomysły to zapraszam. Mam jeszcze parę tygodni bo robię Hurricane RF-E 1/48 W międzyczasie zamowiłem też MaxxPro z Pandy więc plan jest ambitny. Mam też Maxx Pro w 1/72... a dziś na fejsie widziałem filmik z Afganistanu i tam był Maxx z grilem w biało-czerwonym kolorze. Ktoś ma jakieś fotki tego wozu? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Możesz zacząć oba równolegle... Jednakowo aktrkacyjne, choć mam świadomość, ze 1:35 to masa roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Siedemdziesiątka dwójka już dwa lata leży...hmmm...zobaczymy Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Możesz zacząć oba równolegle...Jednakowo aktrkacyjne, choć mam świadomość, ze 1:35 to masa roboty. Wiesz, że ten HET kosztował mnie tyle co Ciebie Polaris? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Cóż...takie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Polaris, a chodzi mi po głowie zakup, fajnie by wyglądał na M1000 przypięty łańcuchami :-) Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Polaris, a chodzi mi po głowie zakup, fajnie by wyglądał na M1000 przypięty łańcuchami :-) Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Pchłę chcesz przypinać? Tam jest miejsce na duuuużo żelastwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 10 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2018 Dostałem dzisiaj. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 10 Stycznia 2018 Share Napisano 10 Stycznia 2018 Przepraszam za offa ale nie mogłem się powstrzymać. Jak pierwsze wrażenia odnośnie Maxx-a? Jak z jakością plastiku lepszy niż ten do jakiego do tej pory Panda nas przyzwyczaiła? Ile kosztował po przeliczeniu na złotowki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 10 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2018 Na pierwszy rzut oka to Wypraski ładne, ale to przecież nic nie znaczy. Ostre detale i ładne śruby na budzie. Brak radia...i pokrywy wieży, ale nasze i tak go nie miały. Poza tym opony standard czarny gumowy plastik, twardy jak cholera więc trudno będzie jest ugiąć. Kupiłem go na Ebay.uk tańszy na pewno niż Hobbyboss i Trumpeter, porównywalny do ceny Tiger model. Ogólnie pozytywnie. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 10 Stycznia 2018 Share Napisano 10 Stycznia 2018 Dzięki za szybką opinię Wygląda na to że chyba jest u Pandy progres ale zobaczymy jak będzie ze spasowaniem. Oba Cougary Pandy na pierwszy rzut oka były ok a potem było różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Stycznia 2018 Share Napisano 10 Stycznia 2018 Kupiłem go na Ebay.uk tańszy na pewno niż Hobbyboss i Trumpeter, porównywalny do ceny Tiger model. Coś mi tu nie pasuje. Z tego co wiem to w skali 1/35 jeszcze tylko Kinetic go produkuje. No chyba że się mylę. Ja w każdym razie czekam aż w końcu Bronco wypuści swojego - zapowiadają go już kilka ładnych lat i może w końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 10 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2018 Z tego co wiem to w skali 1/35 jeszcze tylko Kinetic go produkuje. Jak widzisz, człowiek uczy się całe życie :-D Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Stycznia 2018 Share Napisano 13 Stycznia 2018 Bronco i Kinetic to MaxxPro, to jest MaxxPro Dash. Niby to samo, ale nie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 13 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2018 Bronco i Kinetic to MaxxPro, to jest MaxxPro Dash. Niby to samo, ale nie do końca.Czyli "naszego" można zrobić. Tylko siatki trzeba zrobić. :-( Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 13 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2018 Bronco i Kinetic to MaxxPro, to jest MaxxPro Dash. Niby to samo, ale nie do końca.Czyli "naszego" można zrobić. Tylko siatki trzeba zrobić. :-( Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Tak apropos MaxxPro. Jak ktoś chce zdjęcia detali itp. To nie ma sprawy. Walić na Priv. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 13 Lutego 2018 Autor Share Napisano 13 Lutego 2018 Czy ktoś wie jak giętka jest rurka PTFE o średnicy 0,7mm do drukarek 3D? Żółtki dali przewody wysokiego ciśnienia w formie drutu w gumowej otulinie i trzeba je przykleić do końcówek z wystającym bolcem. Beznadziejnie rozwiązanie. Zastanawiam się nad tubą stąd pytanie. Może ktoś ma inny pomysł? Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi