Piotr_P Napisano 6 Stycznia 2018 Napisano 6 Stycznia 2018 Witajcie. Przedstawiam swój najświeższy "wypust". Najlepszy model jaki ostatnio robiłem Tak serio....obróćmy powyższe zdanie o 180 ° ,a ujrzymy prawdę. Kolejny Ace gniot. Kupiłem go gdzieś okazyjnie jako złom ,chyba na allegro za kilka złotych. I chyba tyle jest wart. To jedyny jego plus. No może wersja.....PST robi lepszego BTR'a ale w wersji transportowej PK,zaś poniższa wersja to PU czyli wersja dowódcza. Ja przerobiłem ją na kolejną modernizację tj PUM ze zmienionym wyposażeniem i dodanym dużym teleskopowym masztem antenowym oraz zasobnikiem z prawej strony.Tę antenę wziąłem z Urala dowódczego z ICM. O modelu nie ma co pisać. Tylko krótko- To ACE. I tyle wystarczy..... Najwięcej słów powszechnie uważanych za obraźliwe padło przy gąsienicach. Było odlać gąski od trumpeterowego SAM-6. Model nie wart zakupu żywicznych gąsek Grigorova czy Tankogradu. Miała być podstawka ale nie będzie z kilku względów. Od zmęczenia modelem po brak miejsca. A teraz zdjęcia skur......la. I zdjęcie skąd wzięła się zajawka na tę wersję Swoją drogą to chyba jakaś super tajna wersja musiała być bo poza kilkoma zdjęciami muzealnych egzemplarzy prawie nic nie informacji. Powyższe zdjęcie i kilka innych znalałem po wpisaniu nazwy wersji w cyrylicy. Cytuj
OLO Napisano 7 Stycznia 2018 Napisano 7 Stycznia 2018 Znam ten model gratulacje za skończenie ,faktycznie skur... pozdrawiam OLO Cytuj
Piotr_P Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Napisano 7 Stycznia 2018 Może ktoś wreszcie zrobi porządnego BTR-50 lub Topasa...Ciekawa konstrukcja ale żadnego porządnego opracowania w plastiku w 1:72. Jakby ktoś chciał się skusić na BTR-50 którejkolwiek wersji to już lepszy wybór to PST tylko gąski trzeba kupić żywiczne Cytuj
jerzype Napisano 7 Stycznia 2018 Napisano 7 Stycznia 2018 najładniejszy element tego złomu to...kamuflaż bardzo fajny. Jak oceniasz ten lakier matowy ak? Robił się skrzep "na wylocie"? Cytuj
Piotr_P Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Napisano 8 Stycznia 2018 Gdzie na wylocie? Na wylocie czego? Aerografu? Jakoś nie ma z tym problemu...jest jak woda. Bardzo rzadki. Sam bezbarwny oceniam bardzo wysoko. Najlepszy mat . To jest mat ,a nie lekki mat jak Vallejo. Szybko odparowuje . Do tego wyostrza kolory. Bez rozcieńczania idzie zawsze. Niestety z AK jest dobry jak dla mnie tylko mat. Satyna juz gorsza i to dużo Cytuj
jerzype Napisano 8 Stycznia 2018 Napisano 8 Stycznia 2018 Chodziło mi o "naokoło wylotu dyszy", dzięki za info, bo mam i chcę użyć właśnie, kupiłem na próbę właśnie tylko ten mat:) Cytuj
zakurzony Napisano 9 Stycznia 2018 Napisano 9 Stycznia 2018 Tym razem rzeczywiście gratulacje przede wszystkim za pokonanie tej bestii. I za kamuflaż Cytuj
Piotr_P Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Napisano 9 Stycznia 2018 Dziękuję. Ale modelu nie polecam Cytuj
Rack Napisano 9 Stycznia 2018 Napisano 9 Stycznia 2018 Świetne malowanie . Może inne brudzenie trochę by podciągnęło sam model ... Cytuj
Piotr_P Napisano 10 Stycznia 2018 Autor Napisano 10 Stycznia 2018 Może trochę. Ale żeby podciągnąć ten model to trzeba zakupic dodatków za trzykrotność ceny modelu , a jak pisalem ,nie warto. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi