Witek Szlamer Napisano 10 Stycznia 2018 Share Napisano 10 Stycznia 2018 Witam Okropnie mnie korci żeby zrobić zimowe kamo na lakier do włosów. Czy to dobry pomysł? Będę malował pędzlem. Czy to jest wogole możliwe? Żeby było śmieszniej, robię model w skali 1:72 Może ktoś ma jakieś lepsze sposoby na ten piękny kamuflaż? Tak P.S Można na jednym modelu użyć farb pactry i tamiyi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 10 Stycznia 2018 Share Napisano 10 Stycznia 2018 Skala nie generuje problemu, ale z malowaniem pędzlem nie wyjdzie - maziając pędzelkiem rozpuszczasz lakier i nic z tego nie będzie. Pactrę rozcieńczaną wodą na Tamkę możesz kłaść dowolnie, Tamka sama w sobie się średnio nadaje do pędzla, a rozcieńczona ichnim rozcieńczalnikiem (chociaż wodą też można) i malowana pędzlem na inny akryl może powodować rozpuszczanie poprzedniej warstwy. Do pędzla sobie ogarnij Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Szlamer Napisano 10 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2018 Dzięki za odpowiedź? Jakieś inne dobre pomysły na namalowanie takiego kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 10 Stycznia 2018 Share Napisano 10 Stycznia 2018 Według mnie zrobienie realistycznie wyglądającego kamuflażu zimowego/dioramy zimowej to himalaje modelarstwa (widziałem naprawdę mało dobrych wykonań i tony maziajów "męczących oczy") ale życzę Ci powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Szlamer Napisano 11 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 Możesz spróbować farby Washable White z AMMO, ale nie gwarantuję, że efekt będzie choćby podobny do pracy z aerografem. Poleciłbym jeszcze białą farbę olejną i malowanie cienkimi warstwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 U mnie próba wymalowania kamuflażu zimowego pędzlem - tak jak to wykonali użytkownicy pojazdu - wyszła tak: Z daleka miało to przypominać to: Możesz spróbować farby Washable White z AMMO, ale nie gwarantuję, że efekt będzie choćby podobny do pracy z aerografem. Poleciłbym jeszcze białą farbę olejną i malowanie cienkimi warstwami. No i właśnie użyłem tego specyfiku. Widać, jak to wyszło, do tego to jest 1:35. Szału nie ma. Ale próbować można, tyle że bez nadziei że wyjdzie tak, jak malowane aerografem. Nie wyjdzie. W pełni zgadzam się z Rafałem - zimowe kamuflaże to naprawdę wyżyny modelarskie. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi