Piotr_P Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 Witam. Kolejny "męczennik". Chyba nie zacznę kleić samoskładaków Klasyk, Airfix ,prawdopodobnie w skali 1:72 choc anglik zwykle robił 1:76 więc kto go tam wie. Nitów liczył nidgy nie będę więc mnie to obojętne. Wymieniłem lufę na patyczek od lizaka albo z pałeczki do uszu. Nie wiem ,coś leżało na biurku to sie nadawało średnicą Dodałem róznych bambetli,dorobiłem haki i szekle z drutu,cały kosz z tyłu wieży oraz osłonę k.m'u. Reszta to już sam męczennik. Malowanie 82 Dywizja Powietrznodesantowa ,z okresu Pustynnej Burzy w 1991. Skoro to amerykanin to musi być stara whisky Sheridan,rocznik 1991 Trochę na szarym tle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyraider Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 Fajnie wyszedł, sporo ci się udało wyciągnąć z tego starego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2018 Dzięki. Pamiętam ile razy chciałem go kupić w sklepie modelarskim,będąc chłopcem. Zrealizowałem marzenie z dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 Fantastycznie pomalowany maluch. Myślałem, że to 48. albo 35. Dopiero szklanka, uświadomiła mi, że to 72. Brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 Ty zacznij robić więcej swoich dodatków bo lepiej wyglądają niż sam model. A sam model bardzo mi się podoba. Świetne te 72 robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2018 Niestety dodatki to kupione do roznych typów pojazdów żywice oraz bezimienne zestawy z gield modelarskich.Nie mam takiego talentu Model szału nie robi ale lepszy też nie będzie. Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 18 Stycznia 2018 Share Napisano 18 Stycznia 2018 Malowanie bardzo mi się podoba. Model zresztą również. Ja chyba zrobię z zestawu S-Model. Jeden oliwkowy drugi na okres Pustynnej Burzy. Fajny pomysł z tą szklanką... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 18 Stycznia 2018 Share Napisano 18 Stycznia 2018 Super zrobiony, bo airfix to wiadomo co... Nawiasem, nie wiedziałem, że te pojazdy dociągnęły do 91. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 18 Stycznia 2018 Share Napisano 18 Stycznia 2018 Gratuluje wytrwałości Śliczne cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2018 Super zrobiony, bo airfix to wiadomo co...Nawiasem, nie wiedziałem, że te pojazdy dociągnęły do 91. Dociągnęły......i po operacji Pustynna burza poszły definitywnie w odstawkę. Zresztą do czasów operacji pozostały tylko w 82-ej Powietrznodesantowej. Tu fajne foto z brakującym kołem ....miałem go robić ale z automatu przykleiłem wszystkie koła Malowanie bardzo mi się podoba. Model zresztą również. Ja chyba zrobię z zestawu S-Model. Jeden oliwkowy drugi na okres Pustynnej Burzy. Fajny pomysł z tą szklanką... pozdrawiam Co prawda w S-model są dwie lufy ale to wciąż wersja wczesna. Przed próbą przerobek na pustynny pozciagaj literaturę bo sporo zmian zaszło. Po drodze miał epizod Sheridan też w Panamie z ciekawym łaciatym kamo...... Może jeszcze kiedyś smodela kupię bo wietnamski z siatką na przedniej płycie to ciekawy temat na model Gratuluje wytrwałości Śliczne cacko Trochę już dałem się poznać robię często modele ,które zwykle wszyscy wyrzucają już do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 19 Stycznia 2018 Share Napisano 19 Stycznia 2018 Piotr, po prostu jesteś prawdziwy modelarz i robisz to co chcesz mieć w kolekcji, niezależnie od materiału wyjściowego a nie to co jest łatwe do zrobienia i ładne bez wkładu pracy. Dzięki temu Twoje modele są ciekawe a nie kolejne panzery i sztugi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyraider Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Gratuluję zasłużonego zdjęcia na stronie tytułowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2018 No właśnie zauważyłem. Bardzo mi miło. Sheridana ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 25 Stycznia 2018 Share Napisano 25 Stycznia 2018 Super... Faktycznie gdyby nie szklanka to bym powiedział, że model w "35" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 25 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 25 Stycznia 2018 Share Napisano 25 Stycznia 2018 Bardzo fajnie zrobiony maluch, robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Twoje "męczenniki" powoli stają się kultowe. I jest to sława jak najbardziej zasłużona Niezależnie od waloru niecodzienności samych modeli, stanowią dowód, że z każdego g.. da się zrobić coś przyjemnego dla oka. I gratulacje za pierwszą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2018 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi